Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κ. Α. Π.


Ξεκίνησαν σήμερα στην πόλη της Καβάλας οι εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Κινήματος Αεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη.
Το Συνέδριο χαιρέτησε και καλωσόρισε ο δήμαρχος της πόλης Κωστής Σιμιτζής ο οποίος και  επέδωσε  στο Μίκη βιβλιο με τηννιστορία της Καβάλσς. Αναμνηστικη πλακέτα επέδωσαν επίσης και οι Σπίθες της Καβάλας.
Στο συνεδριο παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν , εκπρόσωπος του Αλέξη Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νότης Μαριάς, οικονομολόγος και ιδρυτης του Μετώπου για τη  Αυτοοργάνωση των Πολιτών εναντια στο Μνημόνιο, ο προεδρος της Δημοκρατικης Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής και ο Γιώργος Παπαπέτρου, παλιός φίλος του Μίκη, συναγωνιστης από την εποχη των Λαμπράκηδων και τυ ΠΑΜ
Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν τα μέλη της Συμβουλευτικης Επιτροπής του ΚΑΠ, Γιώργος Κασιμάτης,Περικλής Νεάρχου και Κώστας Ζουράρις.
Ακολούθησε η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη η οποία έχει ως εξης:
ΕΝΑΡΞΗ  ΕΡΓΑΣΙΩΝ  ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ  Κ.Α.Π.    2.12.2011
            Αρχίζουν οι εργασίες του Πρώτου Πανελληνίου Συνεδρίου του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών. Ευχαριστώ την πόλη της Καβάλας που μας φιλοξενεί. Ευχαριστώ και συγχαίρω τους εκλεγμένους συναγωνιστές και συναγωνίστριες που εκπροσωπούν το σύνολο των οργανώσεών μας.
            Το Συνέδριό μας γίνεται σε μια εποχή καμπής σε ό,τι αφορά την τακτική του Συστήματος Εξουσίας. Διώχνοντας τον Γ. Παπανδρέου κατάφεραν να αποφορτίσουν την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Για πόσο όμως διάστημα; Εφ’ όσον η πολιτική τους όχι μόνο δεν αλλάζει αλλά θα γίνεται μέρα με τη μέρα χειρότερη. Ουσιαστικός νικητής από αυτή την αλλαγή είναι το ΛΑΟΣ, που κατάφερε να γίνει κυβερνητικό κόμμα και με τη βοήθεια των ξένων να βγάλει από την ντουλάπα της ιστορίας τον σκελετό της πάλαι ποτέ Εθνικοφροσύνης. Αυτό όμως είχε σαν αποτέλεσμα να πέσουν οι μάσκες και να φανεί το αληθινό πρόσωπο των ηγετών του ΠΑΣΟΚ και της Δεξιάς. Νομίζω ότι έχω το δικαίωμα της δικαίωσης, μιας και από το 1974 έως σήμερα υπήρξα ίσως ο μοναδικός Έλληνας πολίτης και πολιτικός, που δεν με ξεγέλασαν οι μάσκες, οι μεταμφιέσεις και τα παχειά λόγια. Είδα ευθύς αμέσως την αλήθεια, γεγονός που με ανάγκασε να παλεύω όλα αυτά τα χρόνια μέσα σε δραματικές συνθήκες αντιμετωπίζοντας τόση λάσπη που αν αντί να την ρίξουν σε μένα την είχαν ρίξει στο Αιγαίο, θα το είχαν μεταβάλει σε εύφορη πεδιάδα…
            Έχω ζήσει πάνω στο πετσί μου τη σαρκοβόρα φύση της εθνικοφροσύνης και το γεγονός αυτό μου δίνει το δικαίωμα να σας προειδοποιήσω ότι τώρα ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος από πριν. Γιατί τάχα η πρώτη θεαματική ενέργεια του νέου Μαύρου Μετώπου ήταν ο αποκεφαλισμός της στρατιωτικής ηγεσίας; Δείτε ακόμα την εικόνα της Βουλής. Από τη μια μεριά οι δυνάμεις που τις ενώνει ο φόβος και το μίσος τους για την Αριστερά. Κι από την άλλη μια Αριστερά περιθωριοποιημένη και κατακερματισμένη.
            Σας ευχαριστώ.
 
           
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου