Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

10.12.2011 Γέφυρα: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Πριν τις 20:00 απόψε το βράδυ το κομμάτι της Γέφυρας που είχε από χρόνια υποστεί την μεγαλύτερη καταστροφή κατέρρευσε. Συγκεκριμένα είναι αυτό που απέχει ελάχιστα από το καφενείο του Αριστοφάνη και τα τελευταία χρόνια είχε αρχικά ανοίξει μια οπή η οποία σε σύντομο διάστημα διαπλατύνθηκε και τελικά κατέρρευσε. Ευτυχώς είχε φροντίσει ο πρώην Δήμος Αργοστολίου -παρόλη την μανιώδη αντίσταση που είχε δεχθεί από συμφέροντα που δεν είναι της ώρας να κατωνομασθούν- και είχε επισημάνει με πρόχειρους πασσάλους σήμανσης το κομμάτι που είχε υποστεί την καταστροφή, οπότε δεν θρηνήσαμε απόψε θύματα.

Ο Αριστοφάνης Γ. Μοντεσάντος άκουσε λίγο πριν τις 20:00 έναν υπόκωφο θόρυβο, βγήκε από το καφενείο και είδε το κομμάτι της Γέφυρας να λείπει. Από τους πρώτους που έτρεξαν ήταν οι πρώην Δήμαρχοι Αργοστολίου Μάκης Φόρτες και Γιώργος Τσιλιμιδός, ο Βουλευτής Σπύρος Μοσχόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μάρκος Κοτσιλίνης, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Κουνάδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σπύρος Σαμούρης, Βίκτωρ Ρουχωτάς κ.α.

Ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά και λοιποί φορείς, ενώ η αστυνομία που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια της Γέφυρας φρόντισε τα δυο άκρα της να παραμείνουν κλειστά εις τρόπον ώστε να εμποδίζονται και τα μηχανάκια τα οποία δεν σταμάτησαν ποτέ να διέρχονται. 

Καθυστέρησε πολύ το έργο... Καθυστέρησε η υλοποίησή του με βαρύγδουπες αναγγελίες του τύπου "Ό,τι και να γίνει οχήματα θα περνάνε επάνω από τη Γέφυρα" ικανοποιώντας πρόσκαιρα, συμφέροντα του τύπου: ΑΒ χιλ. Χ  1,5 € = ΓΔ€ και καταδικάζοντας με τον τρόπο αυτό ένα έργο που κοσμούσε και κοσμεί το Αργοστόλι, ένα θαύμα μηχανικής του 19ου αι. για το οποίο θα πρέπει να είναι περήφανο ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ, την μοναδική σε μέγεθος λίθινη γέφυρα επί θαλάσσης στην Ευρώπη. 

Ας όψονται όσα «στενά μυαλά» εμπόδιζαν για χρόνια και με μανία το έργο και εκβίαζαν με κάθε τρόπο πολιτικά πρόσωπα «αν τολμούσαν και τους πήγαιναν κόντρα».

Όμως οι καιροί άλλαξαν και πλησιάζει η ώρα να ειπωθούν όλα όπως πρέπει και να βγουν στο φως στοιχεία που ελάχιστοι γνωρίζουν.


Εφημερίδα των Κεφαλλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου