Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Λαϊκή Συσπείρωση: Ζητούμε ανάκληση του κ. Κεκάτου από την θέση του προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής.

Επιστολή, προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ν. Ανουσάκη, απέστειλε η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, με την οποία ζητά την ανάκληση του κ. Κεκάτου από τη θέση του προέδρου της τουριστικής επιτροπής. 
Όλο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: « ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ»

Κύριε Πρόεδρε.

Όπως γνωρίζετε το ΔΣ συγκρότησε με απόφαση του την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου που έχει πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο Ευάγγελο Κεκάτο. Σε αυτή την επιτροπή συμμετέχουν και Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολίτες επιχειρηματίες του κλάδου που έχουν σχέση με τον τουρισμό. Η μεγαλύτερη κοινωνική τάξη των εργαζομένων και δη στα τουριστικά επαγγέλματα επιλέξατε ως Δημοτική Αρχή να μην εκπροσωπείται.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση μαζί με το Π.Α.ΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις προσήλθαμε στην τελευταία συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής που ήταν καλεσμένος ο Υφυπουργός της Κυβέρνησης κ. Πέτρος Αλιβυζάτος για να θέσουμε 3 κορυφαία προβλήματα αρμοδιότητας του που απασχολούν τους εργαζόμενους  και ευρύτερα λαϊκά στρώματα στην Κεφαλονιά και δεν περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ώστε να πάρει άμεσα θέση, αλλά και να ακούσει τις προτάσεις μας ο Υφυπουργός και κατά επέκταση η κυβέρνηση, δηλαδή :  

1.Για την ΚΥΑ σε σχέση με τις ιχθυοκαλλιέργειες

2. Για το Κοργιαλένειο Ίδρυμα και τους εργαζόμενους του

3. Για την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών στους εργαζόμενους στον τουρισμό-επισιτισμό.

Παρά ταύτα με μεθοδεύσεις που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με αυταρχισμό και φασιστικού τύπου απειλές αλλά και αντικομουνισμό που προκάλεσαν αντιδράσεις και από τους παραβρισκόμενους-εκτός των ταξικών δυνάμεων- και έχετε ενημερωθεί από τις αναφορές των ΜΜΕ, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού έφτασε εκτός των άλλων να  συμπεριφερθεί με στρατιωτικού τύπου εκφράσεις απέναντι σε Δημοτικό Σύμβουλο μέλος της Τουριστικής Επιτροπής επειδή διαφωνεί με τις απόψεις του. Αυτή η συμπεριφορά δεν στέκεται στο κενό αλλά έχει το πολιτικό της υπόβαθρο στην πολιτική της κυβέρνησης και το κλίμα που εμπνέει και δεν είναι πρώτη φορά που φορέας της είναι ο συγκεκριμένος Αντιδήμαρχος.

Για τους παραπάνω λόγους επειδή το θέμα είναι μείζονος πολιτικής σημασίας θεωρούμε αυτονόητο να υπάρξει απόφαση του ΔΣ για την ανάκληση του από την θέση του προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής.

Σε αντίθετη περίπτωση θέτουμε στο ΔΣ ζήτημα μομφής στο πρόσωπο του συγκεκριμένου Αντιδημάρχου σε σχέση με τον ρόλο του ως Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής.

Αργοστόλι 6 Δεκέμβρη 2011

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Νίκος Γκισγκίνης , Σταύρος Γρηγορόπουλος, Γιάννης Κουρούκλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου