Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΧΩΤΑΣ: Είμαστε υποχρεωμένοι, να προσπαθούμε και να επιμένουμε, για τη βελτίωση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.


          Είναι γεγονός ότι η κοινωνία του Νησιού μας βασανίζεται, με την κυριολεκτική έννοια του ρήματος, από την οικονομική εξαθλίωση και τον κοινωνικό και  εθνικό εκπεσμό  στον οποίο έχει οδηγηθεί λόγω των πολιτικών επιλογών, κυρίως της τελευταίας διετίας, και υπό αυτό το πρίσμα, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς ως πλεονασμό την αναφορά στα τεκταινόμενα στο Δήμο μας και ειδικότερα στο Δημοτικό μας συμβούλιο.
          Επειδή όμως η ζωή μας επηρεάζεται, σε σημαντικότατο  βαθμό μάλιστα,   και από τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου του ενιαίου πλέον Δήμου Κεφαλλονιάς, είναι προφανές ότι είμαστε υποχρεωμένοι, ανεξαρτήτως των άλλων δυσκολιών που μας ταλανίζουν, να προσπαθούμε και να επιμένουμε   και για τη βελτίωση της λειτουργίας  του Δημοτικού Συμβουλίου.
          Με αυτό το σκεπτικό θέλω να επισημάνω για μία ακόμη φορά, τον επιπόλαιο, επιφανειακό, απρογραμμάτιστο, και ανοργάνωτο τρόπο που ο πρόεδρος και ο Δήμαρχος συγκαλούν αλλά και διεξάγουν τα Δημοτικά  συμβούλια.
          Έτσι λοιπόν μετά την συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου της 22ας Νοεμβρίου 2011, στο οποίο κυριολεκτικά "χάσαμε τον μπούσουλα" με ευθύνη του προέδρου του ΔΣ, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεκλήθη εκ νέου και συνεδρίασε την 7η Δεκεμβρίου 2011 με εννέα (9) θέματα στην ημερήσια διάταξη του.
          Από αυτά το πρώτο το δεύτερο και το ένατο αποσύρθηκαν με απόφαση του προέδρου.
          Το έβδομο και το όγδοο αφορούσαν κυριολεκτικά την τοποθέτηση  2 περιπτέρων  στο Αργοστόλι.
          Το τέταρτο πέμπτο και έκτο θέμα ήταν καθαρώς υπηρεσιακά θέματα  και ψηφίστηκαν σε ελάχιστο χρόνο.
          Υπό αυτές τις συνθήκες είναι απορίας άξιο πώς πάρα ταύτα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κατάφερε να διαρκέσει, για μία ακόμη φορά, η συνεδρίαση 6 ολόκληρες ώρες  και να οδηγήσει σε αποχώρηση σύσσωμη την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.
          Στην απορία αυτή υπάρχει μία και μόνο εύλογη απάντηση.
          Η αδυναμία του προέδρου να οργανώσει και να διευθύνει τη διεξαγωγή του ΔΣ.
          Εν προκειμένω, η απόσυρση τριών θεμάτων, από τα συνολικά εννέα που εισήχθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, επιβεβαιώνει πέραν πάσης αμφιβολίας τον επιπόλαιο, απρογραμμάτιστο και επιφανειακό τρόπο που αντιμετωπίζονται θέματα που άπτονται της λειτουργίας του Δήμου αλλά και της οικονομικής ζωής των πολιτών.
          Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πρώτο θέμα που αφορούσε τη στέγαση υπηρεσιών του Δήμου είχε εισαχθεί και στο ΔΣ της 22ας Νοεμβρίου, ενώ είχε πρωτοεισαχθεί για συζήτηση περί τον Φεβρουάριο του 2011 και ενδιαμέσως δύο ακόμη φορές.
          Αυτά όσον αφορά το συμβούλιο της 7ης Δεκεμβρίου και τα συμπεράσματα επαφίενται σε  κάθε συμπολίτη!
          Αλλά δυστυχώς οι περιπέτειες του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχουν τελειωμό, αφού με  ημερομηνία της πρόσκλησης 8.12.2011, συγκαλείται  κατεπειγόντως  για την 9η Δεκεμβρίου 2011 το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς για να συζητήσει:
  • Τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση της τεχνικής υπηρεσίας 
  • Την αποδοχή του χρεωστικού ανοίγματος πρώην Δήμου Λειβαθούς και έγκριση σύναψης δανείου για την τακτοποίηση του.
          Και διερωτάται κανείς
          Tο θέμα της μίσθωσης του ακινήτου έχει ήδη εισαχθεί στο Δημοτικό συμβούλιο τέσσαρες φορές και η τελευταία ήταν στις επτά (7) Δεκεμβρίου, τί άλλαξε και εισάγεται κατεπειγόντως στις εννέα (9) Δεκεμβρίου???
          Το θέμα του χρεωστικού ανοίγματος της Λειβαθούς, πέραν από την ουσία του, είναι γνωστό από την πρώτη (1η) Δεκεμβρίου 2010, δηλαδή εδώ και ένα χρόνο, πώς έγινε κατεπείγον μέσα σε δύο μέρες που μεσολάβησαν από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και γιατί δεν συζητήθηκε τότε?
          Αυτά τα θέματα λοιπόν, αλλά και οτιδήποτε άλλο συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο  επηρεάζουν τη ζωή, τη τσέπη, και την αξιοπρέπεια μας και είμαι βέβαιος οτι και η απλή καταγραφή τους επιβεβαιώνει τις προηγούμενες αναφορές μου.
          Θέλω να ελπίζω λοιπόν, και για αυτό είναι οι δημόσιες παραινέσεις μου, ότι ο κ Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , αντί να υβρίζει, θα αντιληφθεί την ορθότητα των υποδείξεων και θα φροντίσει να βελτιώσει την όντως ανεπαρκέστατη λειτουργία του ως προέδρου, επειδή  το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να λειτουργεί με αρτιότητα υπευθυνότητα και ουσιαστικό σχεδιασμό, για το συμφέρον των συμπολιτών μας και μόνο , και όχι για να του προσφέρει βήμα αγορεύσεων και σχολιασμού των απόψεων των Δημοτικών Συμβούλων.

 Ληξούρι  8 Δεκεμβρίου 2011

Βασίλης  Ρουχωτάς
Πολιτικός Μηχανικός
Δημοτικός Σύμβουλος

1 σχόλιο:

  1. Ωραία φωτογραφία . Αρχοντική. Aυτός αξίζει να εκπροσωπεί την παλια, την γνήσια , την αληθινή δεξιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή