Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ευαισθησία και στα Τρίκαλα Θεσσαλίας για τη Γέφυρα Δεβοσέτου.

Ο Παύλος Βαμπούλας από τη Φιλύρα Τρικάλων, έγραψε στο facebook του «Τηλεβόα Κεφαλονιάς»

ΣΠΥΡΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ...ΑΥΤΟΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩ...ΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ...ΕΣΥ ΣΠΥΡΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΟΛΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ....ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ...ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΣΠΥΡΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΠ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ...Υ.Γ ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ...ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΣΑΝ ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΩΣ ΛΑΟΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΣΠΥΡΟ !!!!!

Παύλο σε ευχαριστούμε  για το ενδιαφέρον σου. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό που από τα μακρινά Τρίκαλα Θεσσαλίας δείχνεις τόσο ενδιαφέρον, για τον πολιτισμό ενός άλλου μέρους της Ελλάδας που καταστρέφεται.  Είναι όμως της Ελλάδας.  
Αυτή τη στιγμή, μπορεί να γκρεμίζεται ένα μνημείο πολιτισμού, από τα λίγα που σεβάστηκε ο σεισμός του ’53  στο νησί μου, αύριο μπορεί, με την νοσηρή νοοτροπία που υπάρχει να πληρώσει ο πολιτισμός σε κάποιο άλλο σημείο της πατρίδας μας, αν και δεν το εύχομαι.  
 Πραγματικά πληρώνουμε την αδιαφορία της οργανωμένης πολιτείας για τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Και ανεξάρτητα από χρώματα και ιδεολογίες, παίχθηκαν πολιτικά παιχνίδια από όλους...
Φτάνει πια η ανοχή μας.  Δεν πάει άλλο.  Αγαπάμε τον τόπο μας, την ιστορία του και τον πολιτισμό του.  Δεν μπορούμε να τον βλέπουμε να καταστρέφεται. Πρέπει να αντιδράσουμε Πανελλαδικά. 
Εύχομαι να είσαι καλά...
Τηλεβόας Κεφαλονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου