Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Να τσακιστεί το ΛΟΚ-ΑΟΥΤ, να δικαιωθούν οι εργαζόμενες, να κατοχυρωθεί το δικαίωμα του λαού στη μόρφωση – τη γνώση και τον πολιτισμό.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει το τρομοκρατικό λοκ- άουτ στο οποίο έχει προχωρήσει με τις πλάτες της κυβέρνησης το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο (ΚΔΣ). Η ανταπεργία του ΚΔΣ, η απαγόρευση της πρόσβασης στις εργαζόμενες του μουσείου με λουκέτα, είναι ταυτόχρονα μια διασπαστική ενέργεια, άμεσα σχετιζόμενη με την προσπάθεια να διαχωριστούν οι εργαζόμενες στην καταβολή των χρημάτων και με την προώθηση απολύσεων. Το δρόμο για αυτές τις πρακτικές ανοίγει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ που έχει σαν στρατηγική τη γενικευμένη καταστολή του λαού.

Η πληρωμή ενός μέρους των εργαζομένων αποτελεί κατάχτηση όλου του λαϊκού κινήματος που αναπτύχθηκε, δείχνει ότι ο μόνος δρόμος για καταχτήσεις είναι ο οργανωμένος – ενωτικός – σωστά προσανατολισμένος αγώνας. Η κατάχτηση αυτή όχι μόνο θα μείνει λειψή αλλά και μπορεί να γίνει μοχλός για ουσιαστική ήττα, αν ο αγώνας δεν συνεχιστεί τώρα, ακόμη πιο μαχητικά και με περισσότερη αλληλεγγύη, για την πληρωμή του συνόλου των εργαζομένων και την εξεύρεση μόνιμης λύσης.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει το αίτημα για δημόσιο ενιαίο κρατικό φορέα βιβλιοθήκης – μουσείου με πλήρη στελέχωσή του και με μόνιμη, σταθερή δουλειά. Αυτή είναι η μόνη θέση που κατοχυρώνει θετική για τις εργαζόμενες και το λαό λύση. Δε θα σταματήσουμε να το διεκδικούμε, στο πλευρό των εργαζομένων σε αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Δημοτικού και του Περιφερειακού Συμβουλίου για δημόσιο – κρατικό φορέα και να διεκδικηθεί από την κυβέρνηση η άμεση συνολική πληρωμή ΟΛΩΝ των εργαζομένων και η συνολική – μόνιμη αντιμετώπιση του προβλήματος. Η διολίσθηση σε δήθεν «ρεαλιστικές» ατραπούς όπως δημοτική βιβλιοθήκη – χρηματοδότηση από τα χρήματα των σπηλαίων κ.λ.π. σημαίνει άνοιγμα του δρόμου για την παράδοση της βιβλιοθήκης και του μουσείου στους χορηγούς και καταστρατήγηση του δικαιώματος στην πρόσβαση για όλο το λαό, με ταυτόχρονες απολύσεις εργαζομένων.

Τέτοιες θέσεις στρώνουν το έδαφος για εφαρμογή της φιλομονοπωλιακής κυβερνητικής πολιτικής και δεν είναι διεκδίκηση δικαιωμάτων αλλά υπονόμευση ακόμη και του υπάρχοντος στάτους – κβο. Δήμος και Περιφέρεια, σε πνεύμα συναίνεσης με την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, παραβιάζουν συστηματικά τις αποφάσεις των αντίστοιχων συμβουλίων και διολισθαίνουν συνειδητά στη θέση για δημοτική βιβλιοθήκη – μουσείο.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες ο καθένας και η καθεμία κρινόμαστε. Τώρα χρειάζεται να φουντώσει ο αγώνας, να αναπτυχθούν πολύπλευρες δράσεις. Να τσακιστεί το λοκ –άουτ, να δικαιωθούν οι εργαζόμενες, να κατοχυρωθεί το δικαίωμα του λαού στη μόρφωση – τη γνώση και τον πολιτισμό. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι χρειάζεται άμεσα να παρθεί πρωτοβουλία σε ταξική κινηματική κατεύθυνση, με όσο γίνεται ευρύτερη λαϊκή στήριξη και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για την επιτυχία μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Γεωργόπουλος Διονύσης

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Τουλάτος Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου