Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ: Η διεκδίκηση πάντα ήταν ντυμένη στο πάθος, αν και δεν φόραγε άρωμα Dior.


Σχετικά με τα όσα έλαβαν χώρα κατά την συνάντηση του Υφυπουργού Τουρισμού & Πολιτισμού με την Δημοτική Επιτροπή τουρισμού, στην οποία συμμετείχα ως Δημοτικός σύμβουλος, εκπροσωπώντας την παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

- -Τιμώ κάθε συμπολίτη μου, που αγωνίζεται για την ικανοποίηση δικαίων αιτημάτων της κοινωνίας μας και όχι για ίδιο συμφέρον.

- Τιμώ τις κοινωνικές διεκδικήσεις ακόμη κι όταν ξεφεύγουν του μέτρου, παραβιάζουν κανόνες δεοντολογίας, υπερβαίνουν πολιτικές συμπεριφορές , συγκρούονται με κατ’ επίφαση καθωσπρεπισμούς, χλευάζουν καθεστηκυίες αρχές ψευδοευγένειας.

- Σέβομαι απεριόριστα αυτούς που παλεύουν για την αφύπνιση της κοινωνίας αντί να προτιμούν την χαλάρωση του καναπέ τους.

- Σέβομαι αυτούς που συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο των παιδιών μας, αντί να κάθονται άβουλοι παρατηρητές των εξελίξεων, βουτηγμένοι στο περιθώριο της αφασίας τους.

- Καθόλου λοιπόν δεν με ενόχλησε η παρέμβαση των στελεχών του ΠΑΜΕ & της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, η οποία θα κριθεί όχι από την κομψότητά της αλλά από την αποτελεσματικότητα που έφερε ως πολιτική πράξη.

Διαφωνώ και εξοργίζομαι με το επιεικώς ατυχές δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής που επιδιώκει μέσα από ευτελείς χαρακτηρισμούς το διασυρμό και την υποτίμηση μιας καθαρά αγωνιστικής κινητοποίησης, που στόχο είχε να αποσπάσει τη δημόσια δέσμευση του υφυπουργού ότι θα διαφυλάξει την τουριστική ανάπτυξη της Κεφαλονιάς  απέναντι σε ότι την επιβουλεύεται.

Άλλωστε ποτέ καμμιά διεκδίκηση δεν μύριζε άρωμα Dior, δεν φόραγε γραβάτα, ούτε  έψαχνε αισθητική.

Η διεκδίκηση πάντα ήταν ντυμένη στο πάθος, φόραγε σθένος και αγνοούσε συμβατικές λογικές.

Με ενοχλεί όμως και με προκαλεί.
  1. που το χωροταξικό σχέδιο για τις ιχθυοκαλλιέργειες κατά ένα περίεργο τρόπο αφήνει απ’ έξω Κέρκυρα-Ζάκυνθο-Λευκάδα (προφανώς για να διαφυλάξει ανέγγιχτη την τουριστική τους ανάπτυξη), αλλά δεν κάνει το ίδιο με την Κεφαλονιά, την οποία θέλει να μετατρέψει σε απέραντο ιχθυοκαλλιεργητικό πάρκο.
Με ενοχλεί η τραγελαφική αντιμετώπιση του όλου θέματος από την πλειοψηφία των μελών του περιφερειακού συμβουλίου, που ενώ αρχικά ψήφιζαν την εισήγηση για τον χωροταξικό σχεδιασμό των ιχθυοκαλλιεργειών, στην συνέχεια κάτω από την πίεση των κοινωνικών αντιδράσεων, είπαν να ξαναρίξουν μια δεύτερη ανάγνωση, μήπως και πιάσουν καλύτερα το νόημα!!

2. Με ενοχλεί η στάση του υφυπουργού πολιτισμού και τουρισμού που ενώ υποτίθεται ήλθε να συζητήσει στην τουριστική επιτροπή το συγκεκριμένο ζήτημα, όλως αιφνιδίως μεταμορφώθηκε σε εκπρόσωπο τύπου της Ν.Δ., εξαγγέλοντας τις θέσεις Σαμαρά για τον ΦΠΑ όταν η Ν.Δ. θα έλθει στην εξουσία (και σίγουρα πιστεύει ότι έχει στο τσεπάκι του την αυτοδυναμία).!

3. Με ενοχλεί που η δημοτική αρχή στο ίδιο θέμα κοιμήθηκε ύπνο βαθύ και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της αντιπολίτευσης, ποτέ δεν προκάλεσε μια συγκροτημένη, τεκμηριωμένη, σθεναρή αντίδραση κατά του χωροταξικού σχεδίου, που θα κατέληγε σε ομόφωνο ψήφισμα, κατακεραυνωτικό  για τους εμπνευστές του.

4. Αντιδρώ γιατί με ενοχλεί, όταν ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της επιτροπής τουρισμού κ. Γρηγορόπουλος αποπέμπεται από την αίθουσα συνεδριάσεων ως παρείας με στρατιωτικού τύπου παραγγέλματα «μεταβολή και έξω».

5. Με ενοχλεί που στο κύριο πολιτιστικό μνημείο της Κεφαλονίας, τη Γέφυρα ΔΕΒΟΣΕΤ, δεν έχουν ακόμα αρχίσει οι εργασίες επισκευής της, παρόλο που ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί από τις αρχές του Οκτώβρη και αυτό γιατί κάποια ευφάνταστα μυαλά χωμένα μέσα στο τέλμα της γραφειοκρατίας, απαιτούν τα πιο απίθανα έγγραφα προκειμένου να φρενάρουν το έργο.

6. Με ενοχλεί που ενώ προσπαθούμε να βγούμε από τη δίνη της ύφεσης, ενθαρρύνοντας υποψήφιους επενδυτές, ταυτόχρονα τους ζητάμε να προσκομίσουν ένα τσουβάλι χαρτιά και τους στέλνουμε αδιάβαστους….

7. Με ενοχλεί που το Μουσείο Ληξουρίου, ένα χρόνο μετά τα εγκαίνιά του αραχνιάζει και μουχλιάζει, χωρίς η Δημοτική Αρχή να παίρνει την παραμικρή πρωτοβουλία για τον προσδιορισμό της ταυτότητάς του και την αξιοποίησή του.

8. Με ενοχλεί που το παλιό κτίριο του Α΄Δημοτικού Σχολείου στο Ληξούρι, διατηρητέο αρχιτεκτονικό μνημείο και συνάμα πολιτιστική κληρονομιά έργο του μεγάλου  Θουκυδίδη Βαλεντή, αποτελεί «ξενοδοχείο ψύλλων»  και δεν ιδρώνει της Δημοτικής Αρχής το αυτί προκειμένου  να υποβάλει συγκροτημένη πρόταση στο ΕΣΠΑ για την αποκατάσταση και επαναχρησιμοποίησή του.

9. Με ενοχλεί αφάνταστα κάθε φορά που ακούω ότι για  όλα φταίει «ο Καλλικράτης» και όχι η ανικανότητα-προχειρότητα των θεσμικών αρχόντων που έχουν την ευθύνη να τον εφαρμόσουν.

Λες και η Ζάκυνθος με την Λευκάδα δεν υπάγονται στην ίδια αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση, που όμως τίποτα δεν τις εμποδίζει να τα πηγαίνουν περίφημα με τον «Καλλικράτη».

Ειδικά στη Λευκάδα η απορροφητικότητα σε έργα του ΕΣΠΑ έχει φθάσει στο ύψος των 80 εκατομμυρίων ευρώ, όταν στη Κεφαλονιά ψάχνουμε τα έργα του ΕΣΠΑ με το πυροφάνι.

Εν κατακλείδι δεν με ενοχλεί το ύφος αυτών που διεκδικούν ….

Το ύφος της εξουσίας με ενοχλεί……

Την ώρα που το κοινωνικό τοπίο στη χώρα μας συνεχώς αγριεύει,

Όταν η κατάθλιψη στα  Ελληνικά σπίτια καλπάζει σε ασύλληπτα μεγέθη,

Όταν η λέξη «ανησυχία» κυριαρχεί στο λεξιλόγιο της μεγάλης πλειοψηφίας των νέων μας και η ανάπτυξη της Κεφαλονιάς είναι το μεγάλο ζητούμενο, κάποιοι βρίσκουν χρόνο να μελετούν το βιβλίο του Χρήστου Ζαμπούνη «SAVOIR VIVRE» (κανόνες καλής συμπεριφοράς)!!

Ας συνεχίσουν την ανάγνωσή τους.

Κρίμα όμως να σου δείχνουν το φεγγάρι κι εσύ να κοιτάς …το δάχτυλο!

Δ.  ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου