Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Τραγωδία στην Κύπρο

Τραγωδία στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης στο Ζύγι της Κύπρου, με 15 νεκρούς και άγνωστο αριθμό, μέχρις στιγμής, τραυματιών, έχει συγκλονίσει την Κύπρο άλλα και όλο τον Ελληνισμό.

Σήμερα το πρωί, ξέσπασε φωτιά κοντά στη ναυτική βάση.  Στη συνέχεια η φωτιά επεκτάθηκε και έφθασε σε δύο δεσμευμένα  κοντέινερς, μέσα στα οποία υπήρχαν 98 κιβώτια πυρίτιδας,  Τα κιβώτια ανεφλέγησαν και επακολούθησαν μεγάλες εκρήξεις.  Τα κιβώτια ήταν φορτίο πλοίου, που μετέφερε πυρομαχικά από το Ιράν στη Συρία.

Οι νεκροί μέχρι στιγμής ανέρχονται στους 15, τουλάχιστον 35 είναι οι τραυματίες, ενώ οι εγκαταστάσεις της ναυτικής βάσης, που ανήκουν στο  Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, έχουν καταστραφεί κατά 80%. 

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης, βρίσκεται ήδη στη ναυτική βάση και συντονίζει τη διαχείριση της κρίσης. Στο χώρο της βάσης, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην περιοχή υπερίπτανται ελικόπτερα.
''Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κρίση'', δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης. ''Μεγάλο το κακό, μεγάλη καταστροφή. Υπήρξε έκρηξη σε εμπορευματοκιβώτια πυρομαχικών τα οποία είχαν κατασχεθεί από ένα πλοίο πριν τρία χρόνια και προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κρίση'', ανέφερε στη δήλωσή στο ΚΥΠΕ.

Στην περιοχή εξακολουθεί να αναδύεται έντονη μυρωδιά καμένου και η ορατότητα είναι ακόμη χαμηλή λόγω του σύννεφου καπνού που υπάρχει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, λίγα λεπτά πριν τις έξι το πρωί ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, ενώ στον ουρανό ανυψώθηκε ένα τεράστιο μανιτάρι καπνού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου