Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Συνάντηση μελών της Ν.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. με τον Δήμαρχο.


Την Πέμπτη 07/07/11 και στα πλαίσια της απόφασης της Ν.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. για συναντήσεις με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και συλλόγων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών της Ν.Ε. με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Α. Παρίση

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το χρέος των τέως Δήμων και των σχετιζόμενων Ν. Π. -το οποίο στο σύνολό του προσεγγίζει τα 52 εκατ. ευρώ(!)-και το οποίο οδήγησε τον νεοσύστατο Δήμο σε κατάσταση επιτήρησης ,σε αυστηρό δηλ. έλεγχο των οικονομικών του και σε σημαντική μείωση των μηνιαίων εσόδων από τους κεντρικούς πόρους.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε, επίσης, για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την μείωση της μηνιαίας παρακράτησης από τους Κ.ΑΠ., την αύξηση των εσόδων και την μείωση των εξόδων ώστε να περιορίζεται και, τελικά, να εξαλειφθεί το μηνιαίο έλλειμμα ,δεσμεύτηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι οι εργαζόμενοι στον Δήμο και στις δημοτικές επιχειρήσεις θα λάβουν τα οφειλόμενα, έκφρασε το παράπονό του για την πολύ μειωμένη φετινή δυνατότητα πρόσληψης εποχικού προσωπικού και αναφέρθηκε με συντομία στα έργα που προγραμματίζονται, στη χρήση κοινοχρήστων χώρων, και στις σχετικές με τον τουρισμό ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

Ο κ. Παρίσης δεσμεύτηκε, επίσης ότι:

1) Θα δημοπρατηθεί άμεσα το έργο στον «Χάρακα»

2) Το έργο της αντικατάστασης
23 χλμ. αμιαντοσωλήνων στο Δήμο Αργοστολίου θα δημοπρατηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και από τον Σεπτέμβρη θα αρχίσει η κατασκευή του!

3) Θα καταρτισθεί μέσα στον Ιούλιο μελέτη αποχέτευσης Παλικής

Η άποψη της ΔΗΜ.ΑΡ είναι:

Ο Δήμος πρέπει να αποτελεί το στρατηγείο της τοπικής αναπτυξιακής πορείας.

Να ακολουθεί στοχευμένη τουριστική πολιτική.

Να εφαρμόζει τον νόμο όσον αφορά τους κοινόχρηστους χώρους, λαμβάνοντας υπ όψιν του τόσο τις ανάγκες των πολιτών που τους χρησιμοποιούν, όσο και των επαγγελματιών που τους αξιοποιούν και αγωνίζονται να τα «βγάλουν πέρα» στην παρούσα πρωτοφανή κρίση που πλήττει και τον τόπο μας.

Να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια αναβάθμισης των τμημάτων του Τ.Ε.Ι Ιονίων νήσων που έχουν την έδρα τους στην Κεφαλονιά και να πράξει ό,τι είναι δυνατόν στην κατεύθυνση να αρθεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για μη εισαγωγή πρωτοετών στα δυο τμήματα σε Αργοστόλι/Ληξούρι.

Είναι προφανές ότι θα ακολουθήσουν κατά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα συναντήσεις της ΔΗΜ.ΑΡ και με άλλους παράγοντες της τοπικής πολιτικής και κοινωνικής ζωής ώστε να έχουμε μια σφαιρική άποψη για όλα τα θέματα.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου