Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Προκλητικές προτάσεις της ΟΝΝΕΔ για τη νεολαία

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για την πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ με τίτλο «πληρώνω δίκαια»
Την καμπάνια της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) με τίτλο «πληρώνω δίκαια», που καλεί τους νέους να επωμιστούν βάρη της κρίσης του κεφαλαίου και προωθεί μια σειρά προτάσεις φοροελαφρύνσεων για τους εργοδότες, που σε
καμιά περίπτωση δεν ανακουφίζουν το λαό και τη νεολαία από τα τεράστια βάρη που ήδη έχει κληθεί να πληρώσει λόγω της κρίσης, παρουσίασε προχτές ο πρόεδρός της. Ο Α. Παπαμιμίκος, είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Ως νέοι Ελληνες, δεν συμβιβαζόμαστε με τη μιζέρια. Δεν αρνούμαστε να πληρώσουμε όσα μας αναλογούν, γιατί πολύ απλά τα αδιέξοδα δεν ταιριάζουν στις Δημοκρατίες. Ομως απαιτούμε να "πληρώνουμε δίκαια", για όσα δικαιούμαστε. Να αποδίδουμε όσα μας αναλογούν, και να λαμβάνουμε όσα μας αξίζουν», είπε θεωρώντας δεδομένο ότι όλοι πρέπει να πληρώσουμε τα βάρη της κρίσης.
Ανάμεσα στις προτάσεις που κάνει η ΟΝΝΕΔ, είναι η «μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για προσλήψεις νέων εργαζομένων έως 32 ετών», ένα ξεκάθαρο δώρο, δηλαδή, στους εργοδότες. Ακόμα, ζητούν «αναστολή της επιβολής ΦΠΑ σε επιστημονικά συγγράμματα, τεχνικά βιβλία και λοιπές πηγές γνώσης, για όσο διάστημα ο νέος διατηρεί τη φοιτητική ή σπουδαστική του ιδιότητα», δηλαδή θεωρούν δεδομένο ότι ο φοιτητής πρέπει να πληρώνει από την τσέπη του συγγράμματα απαραίτητα για τις σπουδές του. Κάνουν προτάσεις ενίσχυσης της λεγόμενης «νεανικής επιχειρηματικότητας», λες και οι νέοι που αντιμετωπίζουν το βραχνά της ανεργίας ή της ελαστικής απασχόλησης θα γίνουν όλοι επιχειρηματίες και θα σωθούν! Με τέτοιου είδους μέτρα, προσπαθεί η ΟΝΝΕΔ να κοροϊδέψει τη νεολαία.
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία, αυτό είναι το δίκαιο!
Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για την «πρωτοβουλία» της ΟΝΝΕΔ έχει ως εξής:
«Είναι προκλητική και αποκαλυπτική σήμερα για τους νέους και τις νέες των λαϊκών στρωμάτων η πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ "Πληρώνω δίκαια", που καλεί ότι πρέπει όλοι να πληρώσουμε. Η πρωτοβουλία που παίρνει είναι επί της ουσίας πιστή υλοποίηση του μνημονίου.
Είναι πρόκληση την ίδια στιγμή που χτυπιέται το μεροκάματο, κόβονται επιδόματα και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που φουντώνει η ανεργία, η νεολαία της ΝΔ να ζητάει να μειωθούν κατά 50% οι ασφαλιστικές εισφορές για προσλήψεις νέων εργαζομένων. Είναι προκλητικό να ζητάει νέες φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο και, παράλληλα, να διατηρηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Για την ΟΝΝΕΔ και το κόμμα της, δίκαιο είναι να θησαυρίζουν οι κεφαλαιοκράτες και να πτωχεύσει ο λαός.
Τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και τα άλλα κόμματα. Εχουν δικαίωμα να ζήσουν καλύτερα.
Την κρίση δεν τη δημιούργησε ο λαός. Είναι του καπιταλισμού. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Αυτό είναι δίκαιο σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου