Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Καλλιτεχνική απομόνωση στο ΠΑΣΟΚ

            Καλλιτεχνική απομόνωση στο ΠΑΣΟΚ, από πολλούς καλλιτέχνες.  Μετά τη Μυρσίνη Λοΐζου που απαγόρευσε να ακούγεται το τραγούδι του πατέρα της Μάνου «Καλημέρα ήλιε» στις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, με επιστολή  του,  δεν επιτρέπει να χρησιμοποιείται από το κυβερνών κόμμα,  το τραγούδι του «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες».

            Η επιστολή του Ηλία Ανδριόπουλου έχει ως εξής:
            «Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του. Ποτέ ένα καλό τραγούδι, αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη. Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς , στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων.
            Έχοντας υπ’ όψιν μου αυτά, και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, δεν επιτρέπω από εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου ‘Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες’ , στίχοι Μ.Ελευθερίου, που γράφτηκε για άλλους λόγους και συγκεκριμένα, για να εξυμνήσει την πιο ανιδιοτελή, την πιο τίμια και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού και του ’21, τον Μακρυγιάννη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου