Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Επισημοποιείται σήμερα η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Σοφίας Σακοράφα


Επίσημη μορφή λαμβάνει η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη Σοφία Σακοράφα. Οι πολύ καλές σχέσεις που είχαν πιστοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα “σφραγίζονται” με τη σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου
θα ανακοινωθεί η συνεργασία, κοινή δράση και ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την ανατροπή της πολιτικής του Μνημονίου.

Η Σ. Σακοράφα έχει ήδη συμμετάσχει σε σειρά εκδηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα -τελευταία ήταν την περασμένη Δευτέρα στα Γιάννενα- ενώ έχει καταθέσει με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κοινές ερωτήσεις στη Βουλή. Είχε καταψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και έκτοτε ασκεί σκληρή αντιπολίτευση καταγγέλλοντας την κοινωνική λεηλασία που επιφέρει η ακολουθούμενη πολιτική.

Εξάλλου ο στόχος συγκρότησης του ευρύτατου δυνατού μετώπου για την ανατροπή των Μνημονίων παραμένει πρώτη προτεραιότητα της ριζοσπαστικής αριστεράς, όπως επιβεβαιώθηκε από την προχθεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία όλα τα στελέχη συμφώνησαν ότι οι συνεργασίες σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, στις σημερινές συνθήκες, έχουν κατεπείγοντα χαρακτήρα. Το θέμα των συμμαχιών θα βρεθεί στο επίκεντρο και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ που θα συνεδριάσει την Κυριακή.

Για μια ακόμη φορά ο Αλ. Τσίπρας στη χθεσινή του ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης απηύθυνε κάλεσμα ενότητας, επιμένοντας ότι "η αριστερά πρέπει να σταθεί αντάξια της τεράστιας ιστορικής της ευθύνης". Σε μια ακόμη εκδήλωση άλλωστε η μαζικότητα εξέπληξε θετικά τους διοργανωτές, που έκαναν λόγο για πρωτοφανή συμμετοχή.

Περισσότεροι από χίλιοι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα επιβεβαιώνοντας το θετικό κλίμα που συναντούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούν σε ολόκληρη τη χώρα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πρώτη φορά επιχειρήθηκε η διοργάνωση εκδήλωσης στον κεντρικό κινηματογράφο της πόλης "Αστόρια", ο οποίος γέμισε ασφυκτικά.

Επιμένουμε παρά την άρνηση ΚΚΕ - ΔΗΜ.ΑΡ.

Ο Αλ. Τσίπρας έκλεισε τη χθεσινή ομιλία του μιλώντας για την ανάγκη συμπόρευσης και κοινής δράσης ολόκληρης της αριστεράς, υπογράμμισε εκ νέου ότι η ενότητα δεν αθροίζει αλλά πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις. “Ξέρουμε ότι άλλες ηγεσίες της αριστεράς αντιδρούν” ανέφερε και πρόσθεσε:

“Η Αλ. Παπαρήγα μας κατηγορεί ότι είμαστε δέσμιοι του ευρωπαϊσμού μας και ο Φ. Κουβέλης ότι είμαστε αντιευρωπαϊστές. Και οι δύο τοποθετήσεις είναι προσχηματικές. Εμείς όμως επιμένουμε”.

Όπως τόνισε, ο κόσμος στη βάση καταλαβαίνει καλά ότι σήμερα είναι απαραίτητο να βρεθεί διέξοδος απέναντι στην κοινωνική ισοπέδωση και πρόσθεσε ότι στους κοινωνικούς αγώνες και σε όλους τους εργασιακούς χώρους που βρίσκονται σε αναβρασμό συμβαδίζουν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους που μπορεί να είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ΔΗΜ.ΑΡ. ή ΚΚΕ ή ακόμα να έχουν ψηφίσει στο παρελθόν ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ. ή να μην ανήκουν σε κανέναν πολιτικό χώρο.

Εναλλακτική διέξοδος: Η απαλλαγή από τα Μνημόνια

"Με τους κοινωνικούς αγώνες μπορούμε να επιβάλουμε αλλαγή της πολιτικής" υποστήριξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, που έθεσε ως προϋπόθεση μιας εναλλακτικής διεξόδου την απαλλαγή από τα Μνημόνια. Μίλησε για την ανάγκη αμφισβήτησης των σημερινών συσχετισμών και στροφής προς ένα διαφορετικό πρότυπο ανάπτυξης, βασισμένο, όπως είπε, "όχι στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για διαρκώς αυξανόμενη κερδοφορία, αλλά στις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, στη σταθερή και μόνιμη απασχόληση, και στη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων, στην κοινωνική αλληλεγγύη, στο κοινωνικό κράτος και στη στήριξη των πιο αδύναμων". Σήμερα αυτή η εναλλακτική πρόταση δεν είναι απλώς ρεαλιστική. Είναι η μοναδική προοπτική που υπάρχει προκειμένου να αποτρέψουμε την ολοκληρωτική κατάρρευση. Αυτό που χρειάζεται είναι να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς δύναμης. Και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη στο κοινωνικό και το πολιτικό πεδίο. Στη χθεσινή εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και ο Σπύρος Παναγιώτου, μέλος της γραμματείας της ΚΟΕ.

Πηγή: www.avgi.gr  

1 σχόλιο: