Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ας εκλείψουν επιτέλους οι καλαμοκαβαλάρηδες πολιτικοί και στην Κεφαλονιά

Αγαπητέ Τηλεβόα

Με αναφορά στην χθεσινή κοπή πίτας της αδελφότητας  μας και το έγκυρο ρεπορτάζ σου θα ήθελα να προσθέσω τα εξής επιπλέον σ όσα αναφέρεις δεδομένου ότι παραβρέθηκα και εγώ και μίλησα με πολύ κόσμο και είδα κάτι που δεν μου άρεσε διόλου.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στις πρώτες θέσεις των επισήμων κάθησαν άνθρωποι που θα είναι υποψήφιοι βουλευτές όπως ο κύριος Παπαδάτος ,  η κυρία Λουκέρη κ.α στα νησιά μας. Από πού ως που ορέ πατριώτες σας δόθηκε αυτό το προνόμιο δεδομένου πως ούτε καν πολιτευτές δεν είστε; Να φύγουν δηλαδή οι σπακαδόροι της καρέκλας και να έλθουν άλλοι καρεκλοκενταυροι δεν το βαστάει η καρδιά μου! Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει ιδιαίτερα απ εσας που είστε και νέοι πολιτικοί. Στον αντίποδα να παραθέσω την παρουσία του συμπατριώτη μας υποψηφίου Δημάρχου στην Αργυρούπολης, που είναι τώρα επικεφαλής της Αντιπολίτευσης , γνωστός για την δράση του στον πολιτισμό των κεφαλονίτικων συλλόγων της Αθήνας, που ήρθε και χαιρέτισε όλο τον κόσμο  και έκατσε πίσω μαζί μας ως απλός κεφαλονίτης. Μα αυτόν τον έχουν ψηφίσει και θεσμικά 30 χιλιάδες άνθρωποι στην πόλη του και δικαιούται να κάτστει εμπρός και δεν το έκανε,  εσείς από πού γίνατε  ορέ επίσημοι και τι έχετε κάνει για τους κεφαλονίτες;

Να σημειώσω δε πως γι αυτό ο κόσμος  τους αποδοκίμασε όλους και την κυρία υπουργό πρώτη και καλύτερη. Τους σιχάθηκε όλους και να μην έρχονται στις εκδηλώσεις μας ως επίσημοι αλλά ως ταπεινοί θεατές και να κάθονται πίσω καλή ώρα όπως το νέο παιδί που σας ανέφερα ο Κωνσταντάτος. Να μας αφήσουν να απολαμβάνουμε τουλάχιστον με γαλήνη τις εκδηλώσεις μας γιατί δεν μας απέμεινε και τίποτα άλλο δίχως να προκαλούν με την παρουσία τους. Ο υπουργός μας , ο κύριος Αλεβιζάτος τι κάνει για τα καράβια του νησιού μας που γίναμε άγονη γραμμή ώστε να έχει και τα μούτρα να παρουσιάζεται σ εκδήλωση; Η Μαριλίζα τι έκανε για τους κεφαλονίτες και θιάκους ώστε να την χειροκτοτήσουμε κιόλας; Καλά κάναμε και τους κογιονάραμε και τους κράξαμε και θα ακούσουν περισσότερα αν ξανάρθουν.

Να έλθουν πατριώτες νέα παιδιά , άφθαρτα με αγάπη για την Κεφαλονιά και όχι καλαμοκαβαλάρηδες που δίχως προσφορά ουσιαστική έγιναν παράγοντες στην πλάτη μας. Ο λαός θα τους στείλει από κει που ήρθαν γιατί ξυπνήσαμε ορέ και άλλο εμπαιγμό δεν βαστάμε. Που είναι μωρέ ένας νέος Τρίτσης που τον είδα στην φωτό και σπαρτάρησε η καρδιά μου; Που είναι ένα φωτεινό σαν και αυτόν κεφαλονιτόπουλο να ξαναδώσει λάμψη με τις ιδέες και τα οράματα του στα νησιά μας; Τον προσμένουμε γιατί είμαι βέβαιος πως τα νησιά μας θα γεννάνε πάντα οραματιστές δίπλα στα λαμόγια και τους τυχοδιώκτε που στυστώς για την ώρα τα έχουν μαραζώσει.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Ένας ρομαντικός κεφαλονίτης
Για την υπογραφή
Ν. Θεοτοκάτος

Εστάλη  στο e-mail τουΤηλεβόα Κεφαλονιάς.

4 σχόλια:

  1. Μόνο η Μαριλίζα φταίει για το μνημόνια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θα έλεγα να εκλείψουν τα λαμόγια και όσοι άπλωσαν τα χεράκια τους σε δημόσιο χρήμα από τεχνικά έργα που τρώγανε τσιμέντα μέχρι βούτες από τα ταμεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανείς δεν λέει ότι φταίει μόνο η Μαριλίζα. Η Μαριλίζα όμως είναι και αυτή στυλοβάτης του Γεωργακιακού συστήματος που απερίσκεπτα ή για άλλους δικούς του λόγους αποφάσισε να κάνει την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα. Και μη μου πείτε ότι δεν είναι έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγά μην είναι έτσι, αν δεν υπήρχε μνημόνιο θα έτρωγες βελανίδια τώρα και θα σκουπιζόσουν με κωλόχαρτο δραχμής που θα έπαιρνες για μισθό.

    Ο μέσος γκασμας Έλληνας νομίζει ότι μπορούσε να ζει έτσι όπως ζούσε απλά το μνημόνιο του την χάλασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή