Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Απάντηση Γ. Παναγιωτακόπουλου σε ερώτηση του δημοσιογράφου Λ. Καλαρρύτη


        ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ δεν θα παρευρεθώ  στη συνεδρίαση της Κ.Ο., στην οποία εκλήθην ως μέλος τους Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα νομιμοποιήσω με την παρουσία μου όλες αυτές τις αποφάσεις που δυο χρόνια τώρα,  ακόμα και αυτή την ώρα,  συνεχίζουν να λαμβάνονται ερήμην του ΠΑΣΟΚ.
         
         Η σύγκληση της Κ.Ο. πραγματοποιείται  σε μια κρίσιμη συγκυρία και για τη ΧΩΡΑ και για την Παράταξη. Πραγματοποιείται σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης. Μια ακόμα επίθεση στις κοινωνικές κατακτήσεις χρόνων και στα λαϊκά εισοδήματα, κατ’ εντολή των τροϊκανών,  βρίσκεται προ των πυλών. Η Ελλάδα κατεδαφίζεται.
          
         Τις παραπάνω πολιτικές διαμορφώνει η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου που αποτελείται από τους ίδιους Υπουργούς που ήταν μέλη και στην κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου και οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο.
          
            Επί δυο χρόνια τώρα τους  ακούω και τους διαβάζω, ότι αγωνίζονται για τη σωτηρία της πατρίδας. Επί δύο χρόνια οι Βουλευτές, στο όνομα της σωτηρίας αυτής,  ψηφίζουν μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, ακολουθούμενα από ανάλγητα μέτρα.
         
       Η «σωτηρία της πατρίδας» στο όνομα της οποίας ψηφίζουν αυτά τα αντιλαϊκά και αντιαναπτυξιακά μέτρα, όχι μόνο δεν ΕΡΧΕΤΑΙ αλλά συνεχώς  ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ. Η πατρίδα, ακριβώς λόγω των μέτρων αυτών, έχει βουλιάξει και η ελληνική κοινωνία έχει βυθιστεί στην απόγνωση.
           
          Δυστυχώς, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, συνεχίζουν να συζητούν για νέα, ακόμα σκληρότερα μέτρα, χωρίς κανείς από αυτούς να χαράσσει μία «κόκκινη γραμμή» έναντι των εκβιαστών, και δίχως να αντιλαμβάνονται ότι ο ελληνικός λαός έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όριά του και δεν έχει άλλες αντοχές. Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν πρόκειται να παρευρεθώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου