Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ε. Λειβαδά: Για ποια παρελθούσα Άλωση της Πόλης μιλάμε; Ας μιλήσουμε για τη νυν Άλωση της Ελλάδας


Μπορεί για εμάς εδώ, στην Κεφαλλονιά, οι μειονότητες να φαίνονται υπόθεση μακρινή. Όμως δεν μπορούμε να αδιαφορούμε για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα –άλλωστε ζούμε τα παρακμιακά χρόνια της- και στην άλλη άκρη της, στη Θράκη.

Τι γίνεται στη Θράκη με τους Τούρκους υποψήφιους βουλευτές; Ποια σχέδια υπηρετούνται;
Ας μιλήσουμε λοιπόν για την ηθική των μη φρονίμως μεριμνούντων πολιτικών μας και των σαθρών κομμάτων.


Για το πώς οι πολιτικοί και τα κόμματα πωλούν την εθνική τους συνείδηση! Πώς «αδειάζουν» την Ελλάδα στον βωμό αλίευσης ψήφων!
(Ξεκαθαρίζω: στο πολιτικό σκηνικό υπάρχουν και λαμπρά παραδείγματα εντιμότατων και αξιοπρεπών ΑΝΔΡΩΝ. Δυστυχώς όμως, αυτοί είναι η … μειονότης).

Στο διαδίκτυο (1) κυκλοφορεί η ανωτέρω αφίσα η μετάφραση της οποίας είναι η εξής: «Η Ξάνθη μπορεί να εκλέξει δύο Τούρκους βουλευτές. Ο κ. Χουσείν Ζεϊμπέκ στον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Χασάν Εφέντι στο ΚΚΕ είναι επικεφαλής της λίστας τους. Μπορούμε και τους δύο να τους στείλουμε στην βουλή μοιράζοντας τις ψήφους μας. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία. Η Ξάνθη στέλνει στην βουλή δύο Τούρκους υποψηφίους».

Δυστυχώς, δεν μιλούμε μόνο για υποψηφίους Τούρκους για τα δυο αυτά κόμματα.
Στην Ξάνθη υποψήφιοι βουλευτές είναι ο ψυχίατρος κ. Μπουρχάν Μπαράν - ΠΑ.ΣΟ.Κ (2), ο δημοσιογράφος κ. Σαμή Καραμπουγιούκογλου - ΔΗΜ.ΑΡ(3),  και ο φυσιοθεραπευτής κ. Τουρκές Χατζή Μεμίς - ΔΗ.ΣΥ.

Στη Ροδόπη ο υποψήφιος με τη Ν.Δ. γιατρός κ. Μεμέτ Εμίνογλου αποχώρησε από το ψηφοδέλτιο και τη θέση του κατέλαβε ο κ. Αχμέτ Αμέτ -δεύτερη θέση της λίστας-. Επίσης στη λίστα της Ν.Δ. είναι και ο δημοσιογράφος κ. Ισμαήλ Ερχάν Ιμάμ Μουσταφά, ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει ο οδοντίατρος κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ.

Στη Ροδόπη ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ κ. Πεταλωτής, αφού έμαθε πως είναι δεύτερος -πίσω από τον Τούρκο κ. Χατζηοσμάν - στην λίστα του κόμματος του, δήλωσε το εξής αμίμητο (!!!): «Εκείνο που έχει σήμερα σημασία είναι να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ και στη Ροδόπη και σε όλη την Ελλάδα».

Ο πρώην υποψήφιος με τη ΔΗΣΥ στις εκλογές της 6ης Μαΐου δικηγόρος κ. Ιλχάν Αχμέτ, θα είναι υποψήφιος με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη –ΔΗΜ.ΑΡ. στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Ο κ. Αχμέτ στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου ήταν υποψήφιος με τη ΔΗΣΥ.
Στο ατελείωτο διαδίκτυο υπάρχουν πάμπολλα δημοσιεύματα ΜΜΕ των συγκεκριμένων περιοχών σχετικά με το θέμα.
Όλα αυτά, σε συνάρτηση:
- με τις επιλογές που –φαινομενικά για οικονομικούς λόγους προφανώς- κάνουν οι υπεύθυνοι της ελληνικής τηλεόρασης «βομβαρδίζοντάς» μας κυριολεκτικά με γλυκανάλατα, φτηνά και εμετικά τουρκικά σήριαλς,

με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να βάλει στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου ως δεύτερη γλώσσα την τουρκική (ΦΕΚ 867 τ. Β’  8.7.2006) (4) και
- με το επόμενο στάδιο του «Καλλικράτη» όπου θα μιλούμε για 5 Περιφέρειες μόνο, -μεταξύ των οποίων θα είναι η Θράκη- και για απευθείας εκλογή του Περιφερειάρχη από τον λαό (και ο πλέον ανίδεος και απονήρευτος αντιλαμβάνεται το βάθος του αλωτικού σχεδίου εις βάρος της πατρίδας μας),
πρέπει να μας προβληματίσουν ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ όλους για το μέλλον της Ελλάδας.

Ο πρώην υπουργός κ. Γεράσιμος Αρσένης, ο οποίος στάθηκε το 1996 απέναντι στους κ.κ. Σημίτη και Τσοχατζόπουλο και ηττήθηκε (από ποιους κυρίους;) για την πρωθυπουργία και προεδρία του ΠΑΣΟΚ, σε προφητικό άρθρο του με τίτλο: «Προκλήσεις για την Ελλάδα και εθνική στρατηγική» στο «ΠΑΡΟΝ» στις 6 Μαρτίου 2005 –για να μην αναφερθώ σε σειρά νεωτέρων του άρθρων- σημείωσε: «Η Ελλάδα είναι σε μια περιοχή που βρίσκεται ακόμη σήμερα σε γεωπολιτική ρευστότητα… Ειδικότερα οι αλλαγές και οι ανακατατάξεις σημειώνονται σε τρεις κύριες κατευθύνσεις: Βαλκάνια, Ανατολική Ευρώπη, Εγγύς Ασία –με προέκταση τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία-. Κοινός παρονομαστής των αλλαγών είναι οι επιδιώξεις της αμερικανικής πολιτικής να προωθήσει προς τις τρεις αυτές βασικές κατευθύνσεις νέες γεωπολιτικές ισορροπίες. Σε αυτό υπολογίζει και την επικουρία αλυτρωτικών πολιτικών που υποθάλπει όταν συγκλίνουν και εναρμονίζονται με τους στόχους της. … Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι όμως αυτές που προσλαμβάνουν πολύ ιδιαίτερη σημασία μέσα στο νέο γεωπολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται. Είναι προφανές ότι η αμερικανική πολιτική αποδίδει ξεχωριστή σημασία στον τουρκικό παράγοντα…. Είναι προφανές ότι ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ…».

Και μια και έγινε αναφορά στο πρόσωπο του πρώην υπουργού κ. Αρσένη οφείλω να καταθέσω ότι όταν ήταν Υπουργός Παιδείας, προβλέποντας τον κίνδυνο του αφελληνισμού της Θράκης, ίδρυσε πολυάριθμα σχολεία μόνον σε αυτή την περιοχή οχυρώνοντας έτσι τον Ελληνισμό, στηρίζοντας την –τότε- Εθνική Παιδεία και προνοώντας για το ζοφερό μέλλον που τελικά δεν ήταν και τόσο πολύ μακριά.

Και ερχόμαστε στο σήμερα.
Όλες οι ενδείξεις που υπάρχουν, εκτός από τα αμείλικτα ερωτήματα που θέτουν για το είδος της πολιτικής που υπηρέτησε τον τόπο μας και για το ανεπανάληπτο είδος των θλιβερών πολιτικών μας, είναι πολύ ανησυχητικές. Μιλάμε πλέον για ολοσχερή διαφθορά και παρακμή κομμάτων, θεσμών, δεσμών, ΜΜΕ, αξιών, κράτους, παιδείας, προόδου, ανάπτυξης, εθνικής συνοχής, ασφάλειας, άμυνας. Κάθε κομμάτι της Ελλάδας και του Ελληνισμού βρίσκεται αντιμέτωπο με δομικά προβλήματα -που μοιάζουν άλυτα και αδιέξοδα- και με επικίνδυνους σχεδιασμούς και επιδιώξεις. Όλα αυτά έχουν σχέση με τρεις παράγοντες. Πρώτον την Τουρκία. Δεύτερο τα Βαλκάνια. Και τρίτο την Ε.Ε.

Η Θράκη –πρώτη από όλα τα ελλαδικά μέρη λόγω της χωροθεσιακής και πολυπολιτισμικής σύγχρονης πραγματικότητάς της- δέχεται επίθεση διάβρωσης που συμβαδίζει με την παγκοσμιοποίηση και την επιδιωκόμενη νέα διεθνή ηγεμονική διακυβέρνηση. Στη Θράκη στη δημιουργία αυτονομιστικού κινήματος συνέβαλαν τραγικές πολιτικές, (ηθελημένη;) αδιαφορία και εγκληματικές παραλείψεις εκ μέρους Ελλήνων πολιτικών.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην προκειμένη περίπτωση: το άνοιγμα των συνόρων από τα βόρεια, η χαλάρωση από τα ανατολικά, η μεταναστευτική πολιτική, οι δηλώσεις υπουργών και του ίδιου του κ. Παπανδρέου περί αναγκαιότητας επιβολής της τουρκικής γλώσσας στη Θράκη, και τώρα, οι Τούρκοι υποψήφιοι βουλευτές στην ελληνική βουλή τους οποίους κατεβάζουν τα κόμματα δίκην άγρας ψήφων.

Γιατί η πολιτική της Ελλάδας δεν έχει πλέον εθνική στρατηγική; Γιατί έχει διασπασθεί η εθνική συνοχή; Γιατί όλοι αυτοί οι μεταπράτες ξένων συμφερόντων πολιτικοί μας δεν υπηρετούν πλέον τα εθνικά συμφέροντα; Γιατί ενώ ΟΦΕΙΛΟΥΝ να διαπραγματεύονται, να στηρίζουν, να διεκδικούν προς όφελος της πατρίδας και του λαού που τους επέλεξε να τον εκπροσωπούν ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΤΤΟΥΝ; Γιατί καταστρέφουν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ την εθνική αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία (θυμηθείτε π.χ. στο Μνημόνιο ΙΙ τι υπέγραψαν οι θλιβεροί ανίκανοι) και ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ τη δημοκρατική αυτοκυβέρνηση; Γιατί αγωνίζονται να περιθωριοποιήσουν ή και να καταργήσουν την συλλογική ιστορική μνήμη, την παράδοση και την Ελληνική μας Παιδεία (θυμηθείτε π.χ. τις ενέργειες της κ. Διαμαντοπούλου και του … πατριωτικού επιτελείου της); Γιατί στο όνομα της διεθνούς ανταγωνιστικότητας υπέγραψαν και αποδέχθηκαν διεύρυνση οικονομικών ανισοτήτων, αύξηση ανεργίας και αυτοκτονιών, συρρίκνωση κοινωνικής πρόνοιας και προγραμμάτων, απαλοιφή της λέξης «Εθνικό» από κρατικές ονομασίες; Γιατί αδιαφορούν μπροστά στα ζωτικά εθνικά μας συμφέροντα; –κορμός των οποίων είναι η στήριξη και υπεράσπιση της Θράκης.- Είναι τελικά βλάκες και παραπλανήθηκαν (η ελληνική πολιτική σκηνή διαθέτει τέτοια μοντέλα) ή μεθοδικά εξαγορασμένοι; (και από αυτά διαθέτουμε).  Ότι από τα δυο κι αν είναι, είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να υπηρετούν την Ελλάδα. Με τις παλινωδίες και τις ορατότατες αδυναμίες τους, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την πλατωνική και αριστοτελική ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Θυμηθείτε τον μύθο του Δία –στον «Πρωταγόρα»- που έστειλε τον Ερμή να φέρει στους ανθρώπους την Αιδώ και τη Δίκη. Η ηθική αναστολή, η δικαιοσύνη και ο σεβασμός είναι τα θεμέλια κάθε κοινωνίας και η πεμπτουσία της καλώς νοούμενης πολιτικής που κατά τον Αριστοτέλη είναι «η αρχιτεκτονική των επιστημών» καθώς οι σκοποί όλων των επιστημών υποτάσσονται στον πολιτικό σκοπό που εκφράζει το συλλογικό συμφέρον και αγαθό.

Όσο και να μην θέλαμε να πιστέψουμε περί δαιμονοποιήσεων και συνωμοσιολογιών, είμαστε πλέον 1.000% βέβαιοι πως η Ελλάδα υφίσταται σε βάθος χρόνου επίθεση πολυμέτωπη και από διάφορες δυνάμεις. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΚΕΨΗ, ΟΡΑΜΑΤΑ, ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ.

Γευθήκαμε και γευόμαστε εθνικές ταπεινώσεις σε πολλά μέτωπα από τις ενέργειες των εξαρτημένων αναρριχητών πολιτικών μας που εξυπηρετούν εργολαβικά διεθνοφασιστικούς συνωμοτικούς σχεδιασμούς. Ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της τυχοδιωκτικής πολιτικής τους βιώνουμε σήμερα επώαση ωών φασιστοειδών ιδεολογημάτων με ανεξέλεγκτες εξελίξεις.

Φτάνει πιά. Το εθνικό μας μέλλον δέχεται πολύμορφες απειλές. Ας μην σταθούμε άβουλοι, δειλοί και μικροί μπροστά στον εθνικό μας ακρωτηριασμό. Αρκεί η Κύπρος. Ας μην έχει σειρά η Θράκη και μετά η Μακεδονία… Και μετά ίσως τα Ιόνια…

«Αποδώμεν τοις επιγιγνομένοις την πατρίδα οίανπερ παρά των πατέρων παρελάβομεν» (Ξενοφών, Ελληνικά Ζ΄)

Ευρυδίκη Λειβαδά

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
(2). Από το rodopinews (http://rodopinews.gr/?p=29655) αντιγράφουμε επί λέξει: «Ακροδεξιές και ακροαριστερές νοοτροπίες στο κατώφλι του ΠΑΣΟΚ και της “Δημοκρατικής Αριστεράς”
«Δεν μπορούμε όμως να μη σχολιάσουμε δύο περιπτώσεις από τον γειτονικό νομό Ξάνθης που αξίζουν την προσοχή μας γιατί αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίον υποψήφιοι πολλές φορές προσεγγίζουν τα κόμματα αλλά και του τρόπου με τον οποίο τα κόμματα πολλές φορές επιλέγουν για “συνεργάτες” (όπως οι ποδοσφαιρικές ομάδες τους ποδοσφαιριστές τους) ανθρώπους που ίσως καμία σχέση δεν έχουν με την πολιτική και ιδεολογική τους υπόσταση αλλά με κριτήριο το κέρδος στην εκλογική αναμέτρηση. Σαν να πρόκειται δηλαδή για “μισθοφόρους” που σήμερα φοράνε την μία μάρκα στη φανέλα κι αύριο την άλλη!
Μπαράν Μπουρχάν: από συνδαιτυμόνας του ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε κι άλλων σκληροπυρηνικών εθνικιστών (“Τούρκος στηρίζει Τούρκο”) στην “αγκαλιά” της Ντόρας, του Σαμαρά και του ΠΑΣΟΚ (ταυτόχρονα!) ενώ δεν ξεχνά να αφήσει αιχμές για την τιμιότητα του Παναγιώτη Σγουρίδη. …Τι εστί όμως Μπαράν Μπουρχάν; Ιατρός από την Ξάνθη, για πολλούς αδιευκρίνιστων πολιτικών προτιμήσεων. Η μήπως όχι; Πρώην υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ και μονίμως αποτυχών αποφάσισε στη συνέχεια να δοκιμάσει την τύχη του στην τοπική αυτοδιοίκηση με τον συνδυασμό του Γιώργου Παυλίδη (Νέα Δημοκρατία) με τον οποίο και εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος. Ομως με το που ακούστηκε πως κατεβαίνει με δικό της κόμμα η Ντόρα ο Μπαράν Μπουρχάν δήλωσε παρών! Μόλις όμως είδε πως δεν προχώρησε η συνεργασία, επέστρεψε ξανά στο σίγουρο λιμάνι:“Με ήθελε και η Μπακογιάννη, αλλά προτίμησα το ΠΑΣΟΚ”.
Το πόσο τον “ήθελε η Ντόρα Μπακογιάννη” αλλά αυτός …της αρνήθηκε βέβαια φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε και στις οποίες όπως φαίνεται δεν άφησε εκδήλωση για ομιλία και καφετέρια για ταβέρνα που να μην γύρισε με τα στελέχη της Ντόρας σε όλη την περιοχή! Εκτός κι αν ο Ιλχάν τον έσερνε με το ζόρι από το αυτί και δεν το ξέρουμε…
Ο Μπαράν Μπουρχάν όμως είναι πολυχρωματικός και πολυσυλλεκτικός μόνο σε ότι έχει να κάνει με τα ελληνικά κόμματα αφού σε ότι έχει να κάνει με την τουρκική του συνείδηση είναι σταθερός και αταλάντευτος! Ετσι τον βλέπουμε σε φωτογραφίες να ποζάρει άνετα δίπλα στον ψευδώς αποκαλούμενο ως “εκλεγμένο μουφτή” Ξάνθης Αχμέτ Μέτε (τον μεγαλύτερο εκφραστή του τουρκικού εθνοτικού φανατισμού και υπεύθυνο για πλύση εγκεφάλου χιλιάδων ανήλικων μουσουλμάνοπαίδων στην Θράκη δηλαδή) ενώ παλαιότερα ο ίδιος σε δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν στην τουρκόφωνη εφημερίδα “Μιλιέτ” έλεγε: “μέχρι το τέλος μόνο Τούρκο υποψήφιο θα στηρίζω, η ψήφος του Τούρκου πάει μόνο στον Τούρκο”!
Φυσικά ως καλός Τούρκος που είναι δεν παρέλειψε να ασκήσει τα εκλογικά του καθήκοντα στην λεγόμενη Τουρκική Ενωση Ξάνθης:
Αυτός λοιπόν ο …ένθερμος πατριώτης (Τούρκος πατριώτης όμως) που σε άλλο δημοσίευμα φέρεται να είπε πως οι αντίπαλοί του από το ΠΑΣΟΚ αγόραζαν ψήφους με …100 ευρώ (!) συζητιέται ίσως μεταξύ σοβαρού και αστείου να είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη!!
(3). Στη συνέχεια στο ίδιο site ( http://rodopinews.gr/?p=29655) διαβάστε με τι λόγια …φωτογραφίζει τον υποψήφιο βουλευτή (δημοσιογράφο προφανώς) της ΔΗΜ.ΑΡ.
(4). Το 1954 στη Θράκη, καταπατώντας τη Συνθήκη της Λωζάνης, ονόμασαν οι Έλληνες πολιτικοί την μουσουλμανική μειονότητα Τουρκική. Ακολούθησαν αρκετές «μορφωτικές συμφωνίες» και έκαναν Τούρκους και τους Πομάκους. Παράλληλα, έφεραν Τούρκους δασκάλους και στήριξαν τουρκικά σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου