Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Πορεία διαμαρτυρίας των ΑΜΕΑ στην Αθήνα.

Με παρόντα στην πρώτη γραμμή,  τον ανεξάρτητο Βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, στην πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι αυτή η ημέρα είναι «ημέρα οργής κατά της υποκρισίας εκείνων που ομνύουν δήθεν στο βωμό της αλληλοαποδοχής, αλλά στην πραγματικότητα σπρώχνουν με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές τους, τις ευπαθείς ομάδες στο κοινωνικό περιθώριο της ακραίας φτώχειας».  Και συνέχισε «ο δημοσιονομικός οδοστρωτήρας των τροϊκανών ισοπεδώνει όσους δεν μπορούν να αντισταθούν. Καύσιμη ύλη τους, οι αδύνατοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα ανάπηρα πρόσωπα της κοινωνίας».

Επίσης τόνισε, «Όταν μηχανεύεσαι και τις πιο εκτρωματικές διαδικασίες για να περικόψεις ακόμα και τα πιο πενιχρά επιδόματα των 250 ευρώ, φορτώνοντας ολοκληρωτικά το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της αναπηρίας στην ελληνική οικογένεια, επιδεικνύεις το πραγματικό σου απεχθές βλέμμα του αποκλεισμού. 
Δεν έφταναν οι αναστολές του Νόμου για τις προσλήψεις των αναπήρων, δεν αρκούσαν οι περικοπές χιλιάδων κοινωνικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν όταν το αναπηρικό κίνημα είχε κινηματικά χαρακτηριστικά τώρα έρχεται και η περικοπή των φτωχών επιδομάτων».

Πηγή: http://news247.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου