Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Μέχρι τέλος του χρόνου κλείνει το Στρατολογικό Γραφείο Αργοστολίου

           Διαβάσαμε ότι, πρόκειται να κλείσει το Στρατολογικό Γραφείο Αργοστολίου και ότι από τον Βουλευτή του Νομού μας, γίνονται ενέργειες ούτως ώστε η Κεφαλονιά να εξυπηρετείται  από την  Πάτρα.
            Οι δικές μου πληροφορίες, απο συναδέλφους, λένε ότι, τα 57 Στρατολογικά Γραφεία της Επικράτειας, μειώνονται σε 17.  Η μείωση αυτή, υπολογίζεται ότι  θα πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος του χρόνου.              Η  Κεφαλονιά, σύμφωνα με τον μέχρις στιγμής  σχεδιασμό του ΥΠΕΘΑ,  θα υπάγεται στο Στρατολογικό Γραφείο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, δηλαδή στην Κέρκυρα. 
            Παρά την κατάργηση των Στρ.  Γραφείων,  κανένας δεν θα απαιτείτε να μετακινείται,  γιατί τα πάντα πλέον, ΦΑΠ, πιστοποιητικά στρατιωτικής κατάστασης και άλλα έγγραφα θα λαμβάνονται ηλεκτρονικά και μέσω των ΚΕΠ.   

Εξ άλλου τι θα εξυπηρετούσε η Πάτρα, αφού δεν θα υπάρχει μετακίνηση, οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών του νησιού μας, για τα στρατιωτικά τους έγγραφα;  Και αυτό, πιστεύω, ότι είναι το πιο σοβαρό, που  θα πρέπει να το ψάξει και να το διευκρινίσει καλά ο Βουλευτής μας, γιατί έτσι πάντα μας καθησυχάζουν οι εκάστοτε κυβερνώντες, μέχρι να περάσουν κάτι.
Η ουσία ήταν να μην κλείσει… 

Σπύρος Ματιάτος
Αξιωματικός ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου