Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Ο Ρομπέν των πλουσίων.

          Εξοργιστική  χαρακτηρίζεται  η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με τις  αποκαλύψεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».  Την ώρα που μας έχει επιβάλει, την πιο σκληρή λιτότητα, της μεταπολεμικής περιόδου, αποφάσισε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, να άρει δύο φορές το μέτρο δέσμευσης των καταθέσεων, του επιχειρηματία  Γιάννη Ραυτόπουλου,  ιδιοκτήτη της εταιρείας Express Service, ο οποίος οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο, (χρέη, φόρους και ΙΚΑ)  70 εκατομμύρια   Ευρώ,  γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια, την ισχύουσα νομοθεσία.  Αλλά από ότι φαίνεται,  στο Ελληνικό κράτος,  οι Νόμοι  εφαρμόζονται επιλεκτικά. Όσο πιστός και να είναι κάποιος, στην Κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ, δεν νομίζω ότι μπορεί να τα ανεχτεί αυτά.
          
          Ο Σοσιαλιστής κ. Παπακωνσταντίνου, είναι ικανός μόνο, να τα παίρνει, από τους μισθωτούς, τους χαμηλοσυνταξιούχους, και  τα μικρομάγαζα που παλεύουν για ένα μεροκάματο. Το εξωφρενικό είναι ότι,  έφθασε στο σημείο να κόψει 10 ευρώ από την σύνταξη των 370 ευρώ, του ΟΓΑ,  από τα ξεχασμένα γηρατειά.   

           Είναι απορίας άξιο,  αν ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε ποτέ τις κοινωνικές ευαισθησίες, αυτές που πρέπει τουλάχιστον να έχει κάποιος για να χαρακτηρίζεται  σοσιαλιστής.  Υποτίθεται ότι, για να ασχοληθεί κάποιος με τη πολιτική, πρέπει να γνωρίζει και να αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας.  Μάλλον ο κ. Υπουργός αφουγκράζεται τις ανάγκες του κεφαλαίου, αφού σε αυτούς χαρίζει τα εκατομμύρια.

          Προεκλογικά υποστήριζε ότι υπήρχαν 30 δις ευρώ, χρέη προς το δημόσιο ανεξόφλητα, τα οποία θα εισέπραττε για  να μειώσει το έλλειμμα.  Επίσης προσπάθησε να περάσει διάταξη, στο νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ, για τη διαγραφή 24 δις ευρώ από ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία, χωρίς να ονοματίζει αυτούς που είχαν τα χρέη. Οι αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ τον ανάγκασαν να αποσύρει τη διάταξη.

         Κε Παπακωνσταντίνου,  το να συμπάσχει κανείς με τις ασθενέστερες τάξεις της κοινωνίας και να προσπαθεί να βελτιώσει την τύχη τους, είναι το όνειρο κάθε ευγενούς και γενναίας καρδιάς.  Εσείς συμπάσχετε; 
         Κε Παπακωνσταντίνου, Σοσιαλισμός είναι ο πόθος για τη βελτίωση της κοινωνίας.  Εσείς αυτό τον πόθο τον έχετε;     

Για να διαβάσετε το άρθρο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» κάντε κλικ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου