Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Πρόεδρος Διαδημοτικής κ. Κ. Γαλιατσάτος: Επιστολή στον κ. Πρωθυπουργό....

Φωτο: kefaloniaphotonews
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
 
Γνωρίζοντας την ευαισθησία που σας διακρίνει όσον αφορά  το περιβάλλον, σας αναφέρω ένα γεγονός που αφορά την Κεφαλονιά.
 
Το 1985 το ΥΠΕΧΩΔΕ σε συνεργασία με με το Υπουργείο εσωτερικών συνέστησε στην Κεφαλονιά την «Διαδημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος Κεφαλονιάς».
 
Η προσφορά της Επιχείρησης με την καθολική συμμετοχή όλων των πρώην Ο.Τ.Α. του νησιού, υπήρξε καθοριστική.

Με αποτέλεσμα την κατασκευή ΧΥΤΑ, Εργοστάσιο Μηχανικής – Βιολογικής Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων και Βιολογικής Ιλύος , ανακύκλωση σύμφωνα με τις Κοινοτικές Οδηγίες. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να προσδιορίζεται η Κεφαλονιά και εκτός της χώρας ως το «καθαρότερο νησί».
 
Με την εφαρμογή του Νόμου Καλλικράτη- που καταργεί τη  Διαδημοτική και καθιστά αδύνατη την απορρόφηση του προσωπικού στο Δήμο Κεφαλονιάς- έχει αποτέλεσμα ο νεοσύστατος Δήμος να αδυνατεί να πραγματοποιήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων και την λειτουργία όλων των άλλων δραστηριοτήτων της Επιχείρησης.
 
Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί κινδυνεύει άμεσα η Δημόσια Υγεία από τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων και παράλληλα να είναι απρόβλεπτες οι συνέπειες για το περιβάλλον και την τοπική οικονομία.
 
Ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση για την διατήρηση της μοναδικής στην Ελλάδα Διαδημοτικής Επιχείρησης  καθαριότητας και προστασίας περιβάλλοντος Κεφαλονιάς.
 
Έχοντας σαν γνώμονα την ευαισθησία που σας διακρίνει και την αποφασιστικότητά σας στο πνεύμα ότι η Ελλάδα αρχίζει ένα καλύτερο μέλλον,
 
Παρακαλούμε για την άμεση προσωπική σας παρέμβαση για την επίλυση του μεγάλου αυτού προβλήματος.
 
Με τιμή
 
Κωνσταντίνος Γαλιατσάτος
Διευθυντής Διαδημοτικής Επιχείρησης  καθαριότητας και προστασίας περιβάλλοντος Κεφαλονιάς.
 
Δεβοσέτου 25 – Αργοστόλι
Κεφαλονιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου