Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ανακοινώθηκαν οι νέοι τελετάρχες στην Πανομογενειακή. Συμμετέχει και η Αραβέλλα Σιμωτά.

Φίλιπ Κρίστοφερ. Συμπρόεδρος Επιτροπής παρέλασης
March 13, 2011 by Greek News  
Νέα Υόρκη.- Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Πανάγος

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για την μεγαλειώδη παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάτταν, την Κυριακή 27 Μαρτίου, για τον εορτασμό της 190ης επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Καθώς απομένουν μόλις δύο εβδομάδες, οι διάφορες επιτροπές που μαζί με την διοίκηση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης έχουν επωμιστεί το δύσκολο έργο της φετινής διοργάνωσης, εντείνουν τις προσπάθειές τους τόσο για τα οργανωτικά θέματα, όσο και για την οικονομική ενίσχυση της παρέλασης με έμφαση στο αναμνηστικό λεύκωμα και το λαχείο της παρέλασης, στο δείπνο στο «Χίλτον» το Σάββατο 26 Μαρτίου, αλλά και στην κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, ανήμερα της εθνικής μας επετείου.
Στη διάρκεια της τακτικής πανομογενειακής συγκέντρωσης την περασμένη Πέμπτη στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ ανακοίνωσε ότι οι συμπρόεδροι της ομάδας ελληνικών θεμάτων του Κογκρέσου, (Hellenic Caucus) ομοσπονδιακοί βουλευτές Κάρολιν Μαλόνι (D-NY) και Γκας Μπιλιράκης (R-FL) αποδέχθηκαν την πρόταση να είναι τελετάρχες της φετινής παρέλασης, όπως επίσης και ο διακεκριμένος καρδιολόγος Δρ. Βασίλειος Τένετ. Απομένει η έγκρισή τους –για τυπικούς λόγους- από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Ηδη, ως τελετάρχης έχει επιλεγεί ο ιδιοκτήτης του NGTV, Δημήτρης Καστανάς, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει ένας ακόμη τελετάρχης και πάλι από το χώρο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.
Στη σημασία της παρουσίας των μελών του Κογκρέσου τόσο στην παρέλαση όσο και στο δείπνο του «Χίλτον» εστίασε το ενδιαφέρον του ο κ. Κρίστοφερ, τονίζοντας ότι οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν και μια καλή ευκαιρία η Ομογένεια να περάσει κάποια μηνύματα σε σχέση με τα εθνικά μας θέματα, όπως επίσης και η τηλεοπτική μετάδοση της παρέλασης, κατά την οποία, επίσης, θα πρέπει να τονιστούν τα εθνικά θέματα.
Ψηλά στην λίστα με τα συνθήματα της φετινής παρέλασης, όπως επισήμανε ο κ. Κρίστοφερ, θα πρέπει να είναι και το θέμα της ανοικοδόμησης του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero, του μοναδικού τόπου λατρείας που καταστράφηκε από τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου. «Είναι ένα τεράστιο θέμα για την Ομογένεια που δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Αρκετοί από τους αντιπροσώπους ζήτησαν το θέμα της ανοικοδόμησης του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero να προβληθεί ως σύνθημα από όλους τους φορείς που θα συμμετέχουν στην παρέλαση.
Σχετικά με το δείπνο στο Χίλτον ο κ. Κρίστοφερ ανέφερε ότι υπάρχουν μέχρι στιγμής πέντε χορηγοί που έχουν δώσει το ποσό των 5,000 έκαστος, ενώ άλλοι δώδεκα έχουν υποσχεθεί χορηγία. Στο σημείο αυτό, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αείμνηστη Ειρήνη Λαδά, η οποία πάντοτε υποστήριζε τη συγκεκριμένη εκδήλωση.
Για το δείπνο της 25ης Μαρτίου στον Αγιο Δημήτριο Αστόριας ενημέρωσε ο υπεύθυνος κ. Χρήστος Βουρνάς, τονίζοντας ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν κρατηθεί εννιά τραπέζια.
Να εντείνουν τις προσπάθειες τους για την προώθηση του λαχείου προέτρεψε τους αντιπροσώπους ο κ. Βασίλης Εγγλέζος, από την επιτροπή λαχνού, ενώ ο υπεύθυνος του λευκώματος κ. Γιώργος Κίτσιος, αφού ευχαρίστησε όλους τους αγγελιοδότες, τόνισε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Συνολικά, όπως είπε, το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από το λεύκωμα φτάνει τις 37,000 δολάρια.
Ο ταμίας της παρέλασης, Γιώργος Παράλεμος, στην τακτική αναφορά του τόνισε ότι το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί για την παρέλαση αγγίζει τις 142,000 δολάρια, ενώ οι 62,000 δολάρια αποτελούν υποσχέσεις προσφορών. Στις 47,000 υπολογίζονται τα μέχρι τώρα έξοδα για την παρέλαση. Από τον δε τηλεμαραθώνιο, όπως είπε, έχουν εισπραχθεί μόλις 6,500 δολάρια, ενώ μένουν ακόμα να εισπραχθούν υποσχέσεις εισφορών ύψους 45,000 δολαρίων.
Το ερχόμενο Σάββατο 19 Μαρτίου, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κλήρωση για τη σειρά με την οποία θα παρελάσουν τα διάφορα τμήματα και τα άρματα. Οπως έγινε γνωστό, μέχρι το βράδυ της Πέμπτης είχαν δηλώσει συμμετοχή 55 ομογενειακοί φορείς, με 34 άρματα.
Μια ενδιαφέρουσα πρόταση έκανε στους διοργανωτές το ιδιωτικό απογευματινό σχολείο «Πλάτων» στο Μπρούκλυν δηλώνοντας έτοιμο να διαθέσει την φιλαρμονική του για την Παρέλαση και τις παράλληλες εορταστικές εκδηλώσεις.
Για μια ακόμη χρονιά τα χορευτικά τμήματα των κοινοτήτων, των σχολείων και των συλλόγων της Ομογένειας καλούνται να λάβουν μέρος σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που φιλοδοξεί να φέρει κοντά
Για την προετοιμασία της εκδήλωσης –επίδειξης των χορευτικών συγκροτημάτων που θα γίνει στο Κρητικό Σπίτι στην Αστόρια, το Σάββατο 26 Μαρτίου, μίλησε ο κ. Κυριάκος Μαραγκουδάκης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις μέχρι τώρα δηλώσεις συμμετοχής.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και καλούνται να συμμετάσχουν χορευτικά τμήματα κοινοτήτων, συλλόγων και ελληνοαμερικανικών σχολείων. Για μια ακόμη χρονιά κοντά στα παιδιά θα βρεθούν και οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς.
Χαιρετισμό στην πανομογενειακή απηύθυνε η πολιτειακή βουλευτής της Νέας Υόρκης Αραβέλλα Σιμωτά, η οποία συνδιοργανώνει μαζί με τον πολιτειακό γερουσιαστή Μιχάλη Γιάνναρη και την πρόεδρο του Κουίνς, Χέλεν Μάρσαλ επετειακή εκδήλωση την ερχόμενη Παρασκευή 18 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Αστόρια.
Δωρεά χιλίων δολαρίων εκ μέρους του Κυβερνείου Νέας Υόρκης της ΑΧΕΠΑ επέδωσαν στον κ. Τσεκερίδη ο Κυβερνήτης Τζίμυ Κόκκοτας και ο Ταμίας Πάρις Καρούνος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Υπατος Κυβερνήτης της 3ης Περιφέρειας της οργάνωσης, Ανδρέας Σταματιάδης, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση της ΑΧΕΠΑ στην Ομοσπονδία και την Επιτροπή Παρέλασης.
Τέλος, αναφορά έγινε στην συνάντηση μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλουμπεργκ, την περασμένη Τρίτη στο Δημαρχείο, καθώς και στην προγραμματισμένη για τις 25 Μαρτίου δεξίωση στο Λευκό Οίκο για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου