Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΘΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
Μετά από πρωτοβουλία μας συναντηθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες με αντιπροσωπεία του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων καθώς και εκπρόσωπο των εργαζομένων στην Διαδημοτική επιχείρηση, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις για τις δυνατότητες και τους τρόπους αντιμετώπισης του αδιεξόδου που έχει παρουσιασθεί ως προς το μέλλον των εργασιακών τους σχέσεων με τον νέο δήμο Κεφαλονιάς.
Είναι γεγονός ότι η έλευση του «Καλλικράτη» μέσα στις συνθήκες του μνημονίου και της αντεργατικής φρενίτιδας που έχει καταβάλει την κυβέρνηση δεν προμήνυε ασφαλώς τίποτε καλό για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ και των επιχειρήσεων τους.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α είχε έγκαιρα προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους και πριν την ψήφιση του 3852/10 αλλά και μετά για τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονούσε και για τους εργαζόμενους αυτή η δήθεν μεταρρύθμιση.
Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε τεράστιες δυσκολίες που από την μια φέρνουν πάνω από εκατό εργαζόμενους μπροστά στο φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας και τις οικογένειες τους μπροστά στην ανέχεια και την φτώχεια και από την άλλη φέρνουν τον νέο δήμο στην θέση να μην μπορεί να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες προς τους πολίτες του ,όπως είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων η διαχείριση της ύδρευσης-αποχέτευσης και η βοήθεια σε ευαίσθητα και αναξιοπαθούντα άτομα.
Είναι φανερό ότι υπάρχουν διαχρονικές πολιτικές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση όλων αυτών των εργαζομένων.
Ευθύνες των κυβερνήσεων του δικομματισμού με τις τακτικές πολιτικής ομηρίας και νομοθετικής αναποτελεσματικότητας που ακολούθησαν.
Ευθύνες των διοικήσεων των δήμων και των επιχειρήσεων για τις τακτικές διαχείρισης των προβλημάτων που επέλεξαν να ακολουθήσουν.
Αυτές όμως οι ευθύνες δεν μπορούν να αποτελέσουν «φύλο συκής» για την σημερινή δημοτική αρχή.
Το πρόβλημα είναι δικό της και πρέπει να το αντιμετωπίσει χωρίς να κρύβεται πίσω από νομικά η νομικίστικα τερτίπια.
Το πρόβλημα αφορά στο δικαίωμα στην εργασία των πάνω από εκατό συμπολιτών μας και στην υποχρέωση του δήμου να παράσχει υπηρεσίες στους δημότες του.
Είναι κατ εξοχήν πολιτικό πρόβλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί και έτσι μόνο θα λυθεί άμεσα και για όλους.
Ο δήμαρχος Κεφαλονιάς πρέπει να προχωρήσει χωρίς δισταγμό στην διαπιστωτική πράξη που θα κατοχυρώνει τους εργαζόμενους στην Διαδημοτική, καθώς και όλους τους εργαζόμενους που έχουν δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις.
Ταυτόχρονα όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να συνεχίσουν την εργασία τους κανονικά. κανείς δεν πρέπει να απολυθεί από τον δήμο Κεφαλονιάς με οποιαδήποτε δικαιολογία.
Καλούμε τους Κεφαλλονίτες και θιακούς να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους που δοκιμάζονται αυτή την περίοδο.
Καλούμε τους κοινωνικούς φορείς ,τα σωματεία και τους συλλόγους να τοποθετηθούν δημόσια υπέρ του δικαιώματος στην εργασία των συμπολιτών μας αυτών.
Μόνο ένα μαζικό οργανωμένο και σταθερά διεκδικητικό κίνημα μπορεί να φέρει ευνοϊκές λύσεις για τους εργαζομένους του δήμου Κεφαλονιάς.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α παρακολουθεί τις εξελίξεις και διαβεβαιώνει ότι θα είναι δυναμικά στο πλευρό των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Αργοστόλι, 16/03/2011 Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Περιφερειακός σύμβουλος
Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου