Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Παναγής Βλάχος: "Κυκλοφορούσε με Μερσεντές όταν οι άλλοι καθάριζαν"

.Άστραψε και βρόντηξε, χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Παναγής Βλάχος, ο οποίος δεν δίστασε να κατονομάσει και να καταλογίσει ευθύνες, σε πρώην …συντρόφους του, όταν  πήρε το λόγο σαν εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, για το θέμα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις  του Δήμου.  Επέρριψε Διοικητικές και Πολιτικές ευθύνες, ενώ άφησε στο απυρόβλητο τις πολιτικές παρατάξεις.  Είπε χαρακτηριστικά  «Αν κάποιοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων δεν φταίνε οι πολιτικές παρατάξεις».
 Ο κ Βλάχος στην αρχή της παρέμβασης του έκανε λόγο για εργαζόμενους, τους οποίους, κάποιοι μεταχειριστήκαν  σαν σκουπίδια, επιρρίπτοντας παράλληλα, τις  μεγαλύτερες ευθύνες,  στην τέως Διοίκηση της Διαδημοτικής και συγκεκριμένα στον τ. Πρόεδρο κ. Σιμάτο και τον τ. Διευθυντή κ. Γαλιατσάτο, που τόσα χρόνια δεν ασχοληθήκαν  με τα προβλήματα των εργαζομένων. Συγκεκριμένα είπε «Τις μεγαλύτερες ευθύνες έχουν ο κ. Σιμάτος και ο διευθυντής της Διαδημοτικής κ. Γαλιατσάτος που κυκλοφορούσε με Μερσεντές όταν οι άλλοι καθάριζαν. Δεν μπορούσε να τους καθοδηγήσει τόσα χρόνια;». 
Στη συνέχεια ο κ. Βλάχος απέδωσε μεγάλες πολιτικές ευθύνες στον τέως Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Φόρτε λέγοντας τα εξής:  «Μεγάλες πολιτικές ευθύνες έχει ο κ. Φόρτες.  Όταν είχε τους εργαζόμενους και τους έτρεχε να τον ψηφάνε και τους είχε ομήρους, ήταν καλά. Οι εργαζόμενοι δεν φταίνε σε τίποτα».  
Τέλος απευθυνόμενος στον κ Παρίση είπε: « Κύριε Δήμαρχε σαφώς και δεν φταίτε σε τίποτα.  Πήρατε την καυτή πατάτα και πρέπει να κάνετε κάτι».
Δεν πρέπει επίσης να παραλείψουμε ότι,  ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Κοτσιλίνης, διαφώνησε με τον κ. Βλάχο σε δύο σημεία.  Πρώτο, ότι δεν είναι το θέμα να αποδοθούν ευθύνες,  «το θέμα δεν είναι ποιος φταίει», και δεύτερο, «δεν είναι σωστό να επικεντρωνόμαστε σε ονόματα».
Στην τοποθέτηση του εκπρόσωπου του ΠΑΣΟΚ, αντέδρασε, με σκωπτικό τρόπο ο άμεσα θιγόμενος,  κ. Γαλιατσάτος, νυν Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Παρίση και τ. Διευθυντής της Διαδημοτικής, λέγοντας: « Την Μερσεντές μου την έδωσε το ΠΑΣΟΚ, γιατί ήμουν πρασινοφρουρός». Και τελειώνουμε με αυτό:
Αγαπητέ κ. Γαλιατσάτε, η απάντηση σας, δεν νομίζω ότι ικανοποίησε, ούτε τον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε τους παρευρισκόμενους  ούτε τους τηλεθεατές που παρακολουθούσαν και αυτή τη φορά και μέσω Internet, σε όλο τον κόσμο. Δεν ικανοποίησε κανέναν. Δεν περιείχε  στοιχεία σοβαρότητας. . Αντ’  αυτής ζητήστε, σεις ο ίδιος, άμεσα τον  έλεγχο του «πόθεν έσχες» σας  και των περιουσιακών σας στοιχείων, τα οποία και να δημοσιεύσετε , για να αποστομώσετε, τον κάθε κακόβουλο, που σπείρει δημόσια  ζιζάνια εις βάρος σας.  Κάτι που είναι φρόνιμο  να κάνει κάθε δημόσιο πρόσωπο, για την εξυγίανση του δημόσιου βίου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου