Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε ερώτησή τους αναφέρουν: “το πράγμα στην χώρα μας έφτασε στο απροχώρητο”

  
         Νέα "ανταρσία" βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σημειώθηκε πριν λίγο κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς 8 εξ αυτών κατέθεσαν ερώτηση, (διαβάστε την ερώτηση κάνοντας κλικ ΕΔΩ) ζητώντας από τον "τσάρο" σε αυστηρό ύφος να "κάνει κάτι με τις τράπεζες".
         Όπως προαναφέρθηκε, οι 8 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησαν αυστηρή γλώσσα και σημειώνουν, στο κείμενο της ερώτησής τους, ότι “κάθε συνετός πολίτης αναγνωρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης ισχυρών τραπεζών, όχι όμως βλαπτικών για την οικονομία τραπεζών”. Παράλληλα, σημειώνουν πως  “το πράγμα στην χώρα μας έφτασε στο απροχώρητο” και ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση γενικώς “να παρέμβει άμεσα και καταλυτικά έτσι ώστε να αναγκαστούν οι τράπεζες να διοχετεύσουν ρευστότητα στην αγορά”.
 Οι ‘πράσινοι’ βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση είναι οι :
Ν.Γιαννακοπούλου,
Π.Κουρουμπλής,
Γ.Αρβανιτίδης,
Λ.Γρηγοράκος,
Λ.Μίχος,
Χ.Κεφαλίδου,
Ι.Μιχελογιαννάκης και
Α.Τόλκας.
         Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα, στο υπουργικό συμβούλιο, όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε το νέο πακέτο ενίσχυσης των τραπεζών ύψους 30 δισ. ευρώ, κορυφαίοι υπουργοί του είχαν επιτεθεί, ώστε να αναγκάσει τις τράπεζες να δώσουν χρήματα στην αγορά με "ρήτρες ρευστότητας".
Πηγή: http://www.greekmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου