Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: « Νομικό καθεστώς εργαζομένων στην ΔΕΥΑ και Διαδημοτική Επιχείρηση καθαριότητας και προστασίας Περιβάλλοντος Κεφαλλονιάς, συμβασιούχων, συμβασιούχων με δικαστικές αποφάσεις κ.ο.κ.

           Αύριο Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 και ώρα 18:00  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλονιάς θα προσέλθει σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, για να συζητήσει το θέμα: « Νομικό καθεστώς εργαζομένων στην ΔΕΥΑ και Διαδημοτική Επιχείρηση καθαριότητας και προστασίας  Περιβάλλοντος Κεφαλλονιάς, συμβασιούχων, συμβασιούχων με δικαστικές αποφάσεις  κ.ο.κ. με εισηγητή την Δνση Διοικητικού.
            Οι άνθρωποι αυτοί που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δήμο, εργάζονται κάτω από ένα απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς.
           Ένα καθεστώς  κομμένο και   ραμμένο στα μέτρα των εκάστοτε κυβερνήσεων. 
           Ένα καθεστώς που έχει θεσπιστεί για να τους κρατά σε ομηρία,  με απώτερο σκοπό την    εκμετάλλευση τους. 
           Ένα καθεστώς που παίζει με την ανθρώπινη ανάγκη.
           Ένα καθεστώς που μέχρι  και  συνειδήσεις εξαγοράζει, για αυτό που έχουμε πάψει πλέον να θεωρούμε αυτονόητο.  Την εργασία ή την απασχόληση, όπως κακώς, συνηθίζεται να λέγεται από τους πολιτικούς μας.  
            Ας ελπίσουμε ότι, στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, δεν θα  δούμε τις εικόνες προηγουμένων.  Σε αυτή την μείζονος σημασία συνεδρίαση που κρίνονται οι τύχες ανθρώπων, πρέπει να  πρυτανεύσει η λογική, η σύνεση, και η σοβαρότητα.  Να αφεθούν κατά μέρος οι οποιεσδήποτε κομματικές ή άλλες  αντιπαραθέσεις, τα ανεύθυνα λογοπαίγνια και η επίδειξη πνεύματος  και να παρθεί ομόφωνα μια  ριζοσπαστική απόφαση, που θα δείχνει την κατανόηση και ευαισθησία όλου του Σώματος, προς τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το επιβάλλει μαχητικότητα του ασυμβίβαστου Κεφαλονίτη και  η πολιτική ιστορία του τόπου μας.

Σπύρος Ματιάτος
Αξκός εα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου