Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Στο Δημόσιο "φορτώθηκαν" τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής

 
Με τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής επιβάρυναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τους πολίτες, καθώς χθες στη Βουλή ψήφισαν την ανάληψη του δανείου των 85 εκατ. ευρώ που έχει συνάψει το Μέγαρο Μουσικής από το Δημόσιο. Σε αντιστάθμισμα, το κράτος θα αποκτήσει τον έλεγχο του Δ.Σ. του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία (που είχε ζητήσει το ΛΑΟΣ), μόνο το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το επίμαχο άρθρο 45, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισαν, ενώ το ίδιο έκανε τελικά και η Ν.Δ., ύστερα από την προχθεσινή αλλαγή στάσης που ανακοίνωσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Με τις ψήφους μόνο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκαν τα άρθρα 3 (αυτόφωρο αδίκημα η φοροδιαφυγή), 20 (φορολογικές δηλώσεις δικηγόρων, μηχανικών), 21 (επαναπατρισμός κεφαλαίων με φόρο 8% έως τον Σεπτέμβριο), 43 (περικοπή μερισμάτων χηρευουσών οικογενειών αξιωματικών, στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού), 45 (Μέγαρο Μουσικής και αποζημίωση 10 εκατ. ευρώ στην ισραηλιτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, για τη χρησιμοποίηση του νεκροταφείου της προκειμένου να ανεγερθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο) και 47 (προμήθεια καπνεμπόρων). Για το άρθρο 44 (αφορά την ΟΚΕ) ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε παρών.
Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου