Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

1.«Σχολικός Χάρτης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς – Ιθάκης» 2. «Νέο Σχολείο»


1. Στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης του Νομού μας ομάδα εργασίας επεξεργάζεται την αποτύπωση του σχολικού χάρτη Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης του Νομού μας και σύντομα θα παρουσιαστεί και στα Μ.Μ.Ε.
Ο σχολικός χάρτης ο οποίος δεν υπέστη μεταβολές σύμφωνα με τον τελευταίο σχεδιασμό λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα περιλαμβάνει:

Αναλυτικά στοιχεία όλων των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων μας όπως και των μονάδων Ειδικής Αγωγής.
Συγκεκριμένα:

· Οργανικότητα Σχολικής μονάδας – Επικοινωνία (Δ/νσεις – Αριθμοί τηλεφώνου)
· Πρωινή ή Ολοήμερη λειτουργία
· Τμήματα Ένταξης
· Νέα Σχολεία (Σχολεία Διευρυμένου Αναμορφωμένου Προγράμματος)
· Κτιριακή – Υλικοτεχνική υποδομή
· Ιδιαιτερότητες.

Οι σχολικές μονάδες θα είναι αποτυπωμένες σε χάρτη της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και ο στόχος της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης είναι να αποτελέσει ένα πρακτικό χρήσιμο εργαλείο καθοδήγησης για εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και φορείς.

2. Σύντομα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με θέμα το «Διευρυμένο Σχολείο Αναμορφωμένου Προγράμματος» που προγραμματίζει ο Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπ/σης κ. Γεώργιος Αλεξανδράτος, η Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης κα. Σοφία Μαροπούλου και η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης κα. Αναστασία Λίβερη με την Υπουργό Παιδείας κα. Άννα Διαμαντοπούλου και την Υφυπουργό κα. Εύα Χριστοφιλοπούλου.

Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Περιφέρειας και θα συμμετέχουν Διευθυντές, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές των δυο σχολείων Αναμορφωμένου Προγράμματος που είναι: το 12/θ Ολοήμερο Δ.Σ. Κεραμειών και το 1ο 12/θ Ολοήμερο Δ.Σ. Ληξουρίου.

Στόχος της τηλεδιάσκεψης είναι να εξαχθούν συμπεράσματα και να συζητηθούν τα θετικά και τα αρνητικά της λειτουργίας των δυο σχολικών μονάδων κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που διανύουμε.

Ενημερωτικά να σημειωθεί ότι οι δυο σχολικές μονάδες διαθέτουν εκτός από τον αριθμό εκπ/κών κλάδου ΠΕ 70 (δασκάλων) και εκπ/κών ειδικοτήτων, όπως μέχρι σήμερα προβλέπεται, επιπλέον:

· εκπ/κούς Θεατρικής Αγωγής
· εκπ/κούς Εικαστικής Αγωγής
· επιπλέον εκπ/κό Αγγλικής γλώσσας
· εκπ/κούς Μουσικής Αγωγής και Φυσικής Αγωγής
· εκπ/κούς Πληροφορικής με ειδική εισαγωγική επιμόρφωση.

Σ’ ότι αφορά την υλικοτεχνική υποδομή, πρόσφατα εφοδιάστηκαν τα εργαστήρια πληροφορικής με δέκα (10) σύγχρονους φορητούς Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές για χρήση των μαθητών.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς και κατόπιν ειδικής επεξεργασίας όλων των δεδομένων με ερωτηματολόγια, συνεντεύξεις κλπ. θα πραγματοποιηθεί ειδική ημερίδα ενημέρωσης για το αν επιτεύχθηκαν οι στόχοι που ήταν: ένα σχολείο δημιουργικής μάθησης με ελεύθερη κριτική σκέψη, με σωστή εκμάθηση ξένης γλώσσας, με γνώσεις στις «Νέες Τεχνολογίες», με προετοιμασία για την επόμενη μέρα και προ πάντων με ευχαρίστηση και χαμόγελα στους μαθητές αλλά και με θετική σκέψη για τη μάθηση.


Η Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης
ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου