Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Η Αδελφότητα Κεφαλήνων & Ιθακησίων Πειραιά πλημμύρισε το Ακροπόλ με λαϊκή Κεφαλλονίτικη ατμόσφαιρα.

Έκαναν οι καημοί  φτερά, ξεχάστηκαν και οι σκοτούρες, στο κατάμεστο από Κεφαλλονίτες και Θιακούς θέατρο Ακροπόλ, χθες το απόγευμα 28 Μαρτίου, στη μουσικοχορευτική εκδήλωση της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά. Το πλούσιο πρόγραμμα, η άρτια οργάνωση, η άψογη παρουσίαση, η άριστη ερμηνεία όλων των εμπλεκομένων, που πλημμύρισαν το Ακροπόλ  με λαϊκή  Κεφαλλονίτικη ατμόσφαιρα  αλλά και τα συνεχή παρατεταμένα χειροκροτήματα των συμπατριωτών μας, που έδειχναν ενθουσιασμένοι,  ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα άρχισε με γνωστές καντάδες και αριέττες , της Πατρίδας μας, από τη μεικτή χορωδία της Αδελφότητας, η οποία έκανε την πρώτη της  δημόσια εμφάνιση.  Τα τραγούδια παρουσίασε το μέλος του ΔΣ της Αδελφότητας Ηλίας Αλυσαδράτος, ο οποίος κάθε φορά απήγγειλε, σε βαριά Κεφαλλονίτικη διάλεκτο, στιχάκια που έχει γράψει ο ίδιος.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Βαγγέλης Σπαθής.  Αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους καθώς και όλους όσους δούλεψαν για να στηθεί αυτή η εκδήλωση, έκανε λόγο για τους σκοπούς και τους στόχους της Αδελφότητας.

Την παράσταση έκλεψε στην κυριολεξία, ο πολυτάλαντος Μάκης Γαλανός και η παρέα του, που ήλθαν από το Ληξούρι, για να παρουσιάσουν την χιουμοριστική Κεφαλλονίτικη Ιστορία του Σπύρου Σκιαδαρέση, « Το Μουρτόριο του Κόντε Ρεστέλου».  Η ερμηνεία τόσο από το Μάκη Γαλάνο, που υποδυόταν τη σιόρα Μπεμπέτα, αλλά και από τα άλλα παιδιά που συμμετείχαν ήταν άψογη και χαρακτηρίζεται επαγγελματική.  Οι διάλογοι που ήταν στο τοπικό γλωσσικό ιδίωμα και μάλιστα της παλιότερης εποχής, αποδόθηκαν άριστα.  Το γέλιο ήταν συνεχόμενο καθ’ όλη τη διάρκεια, όπως και τα χειροκροτήματα.  Στο τέλος ο Μάκης Γαλανός και η παρέα του αποθεώθηκαν από τους παρευρισκόμενους.  

Πριν αρχίσει το τρίτο μέρος, το μέλος του ΔΣ Σταυρούλα Φλωράτου, αφού ευχαρίστησε το Μάκη Γαλανό, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά του  στη  διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πατρίδας μας.   

Το τρίτο και τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, το είχαν αναλάβει τα χορευτικά της Αδελφότητας.  Παιδιά όλων των ηλικιών, χόρεψαν άψογα  Κεφαλλονίτικους και άλλους Επτανησιακούς χορούς ακόμη και τις γνωστές σε όλους μας, Καντρίλιες.  Ο χορός έκλεισε με τον Κεφαλλονίτικο μπάλο, που λίγο έλειψε να σπάσει το παλκοσένικο, από τις φιγούρες και τα πετάγματα των παιδιών. 


Στο τέλος πυροτεχνήματα εσωτερικού χώρου γέμισαν το θέατρο με  πολύχρωμες κορδέλες.

Στην εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους, η Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου,  ο βουλευτής μας Σπύρος Μοσχόπουλος, ο βουλευτής Α’ Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Αντιδήμαρχος Κεφαλλονιάς Βαγγέλης Κεκκάτος, οι πρώην βουλευτές Παναγής Μπενετάτος και Πέτρος Αλιβιζάτος,  όπως και Πέτρος Μαντούβαλος, εκπρόσωποι  της εκκλησίας, πολιτιστικών συλλόγων και σωματίων.  Μήνυμα έστειλε η Υπουργός  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης   Λούκα Κατσέλη. 

Για να δείτε πολλές φωτογραφίες από την εκδήλωση κάντε κλικ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου