Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Απεργία των γιατρών στο ΙΚΑ και το ΕΣΥ


          Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα ιατρεία του ΙΚΑ σε όλη τη χώρα, καθώς ολοκληρώνεται το βράδυ η σαρανταοχτάωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), με τη συμμετοχή του Συλλόγου Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής. Σήμερα το βράδυ ολοκληρώνεται επίσης η
σαρανταοχτάωρη αποχή των ιδιωτών γιατρών από τα καθήκοντά τους, την οποία έχουν κηρύξει οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών (ΙΣΑ), Πειραιά (ΙΣΠ) και Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), καθώς και η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (ΕΕΛΙΑ).
         
         Την ίδια στιγμή, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αλλά και η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ), ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκηρύξει για αύριο εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για τις μονάδες Υγείας της περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ. για εκείνες της Αθήνας και του Πειραιά. Η ΠΟΕΔΗΝ διοργανώνει επίσης αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 11 π.μ.

          Οι φορείς οι οποίοι συγκροτούν το "Πανιατρικό Αγωνιστικό Μέτωπο" διοργανώνουν σήμερα στις 12.30 μ.μ. συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

        Τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ και της ΟΕΝΓΕ στηρίζουν με ανακοινώσεις τους ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και η ΑΔΕΔΥ.

         Το τμήμα Υγείας του ΣΥΝ αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις των υγειονομικών "αναδεικνύουν τα προβλήματα και αποτελούν ελπίδα για ένα ρωμαλέο κίνημα υπεράσπισης των δημόσιων αγαθών και διεκδίκησης ενός ολοκληρωμένου, αναβαθμισμένου, δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας για όλους όσοι ζουν και εργάζονται σε αυτή τη χώρα".

40 συγχωνεύσεις...
         Για σαράντα νοσηλευτικές μονάδες της χώρας οι οποίες είτε θα συγχωνευθούν είτε θα αλλάξουν χρήση έκανε λόγο χθες με αξιοσημείωτη βεβαιότητα ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Υγείας Αντ. Δημόπουλος, στο περιθώριο της κοινής συνέντευξης Τύπου του υπουργού Υγείας Αν. Λοβέρδου και του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη. Ο ίδιος σημείωσε ότι ειδικά στην Πελοπόννησο θα μείνουν μόνον 8 από τις 16 μονάδες.

        Πάντως, ο Αν. Λοβέρδος έχει δηλώσει ότι η πρώτη σχετική απόφαση θα εκδοθεί την 1η Ιουλίου, ενώ η εισήγηση Λιαρόπουλου για τις συγχωνεύσεις θα κατατεθεί τελικά έως το Πάσχα.
Βενιζέλος Β.
   Πηγή: http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου