Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ Ν.Δ.-ΛΑΟΣ χθες στη Βουλή

Μελιγγώνης Γιώργος
Σε... ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των ενοίκων της “κεντροδεξιάς” πολυκατοικίας εξελίχθηκε χθες η “μίνι” προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.
Αντ. Σαμαράς και Γ. Καρατζαφέρης διασταύρωσαν πολλές φορές τα ξίφη τους, με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να κατηγορεί τον κ. Καρατζαφέρη ως “λαγό” της κυβέρνησης και τον τελευταίο να καλεί
τον κ. Σαμαρά να αποδοκιμάσει τον τακτικό συνομιλητή του, Φ. Κρανιδιώτη.
“Αν δεν τον αποδοκιμάσετε, θα είστε ίδιος μ' αυτόν”, είπε ο κ. Καρατζαφέρης, απευθυνόμενος στον Αντ. Σαμαρά, καθώς, μόλις προχθές, ο κ. Κρανιδιώτης, με άρθρο του, είχε χαρακτηρίσει τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ “γεροπουλέν”.
Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για “άτομο που δεν ανήκει στους βουλευτές της Ν.Δ.”. και αντεπιτέθηκε, επικαλούμενος συνέντευξη του Γ. Καρατζαφέρη στην ΕΡΑ, στις 18 Μαρτίου του 2010, ενάμιση μήνα πριν την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό ευρω-διάσωσης. “Υπάρχουν χρήματα που μας περιμένουν στο ΔΝΤ, είχατε πει. Μήπως αντί για ΛΑΟΣ, είστε λαγός;” διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς. Ο κ. Καρατζαφέρης, πάντως, επικαλέστηκε τη δημοσκόπηση της Public Issue, που δίνει στο κόμμα του ποσοστό 9%, για να δικαιολογήσει “την ταραχή στα νεύρα του συνήθως ψύχραιμου κ. Σαμαρά”.

Παραλίγο διαγραφή Χατζηγάκη
Την ίδια στιγμή, ένα βήμα πριν τη διαγραφή βρέθηκε χθες το απόγευμα ο “γαλάζιος” βουλευτής, Σωτ. Χατζηγάκης. Αφορμή η συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοσταθμό των Τρικάλων, στην οποία δήλωνε ότι “το κόμμα της Ντ. Μπακογιάννη θα μπει στη Βουλή και μπορεί να διαδραματίσει και κεντρικό ρόλο, δεδομένης της κατάρρευσης του δικομματισμού”. Επίσης μίλησε και για “φιρφιρίκους εντός Ν..Δ.” που “υποτιμούν τον Κ. Καραμανλή”. “Έχουμε και σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε”, απαντούσαν αργά χθες υψηλόβαθμες κομματικές πηγές, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του στενού πολιτικού φίλου του Γ. Σουφλιά.
Πηγή: http://www.avgi.gr  Φωτο. elladanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου