Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Εορταστικό Πρόγραμμα Εθνικής Επετείου 25 Μαρτίου 2011 στο Αργοστόλι


ΠΕΜΠΤΗ 24η ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
Ώρα 10.30πμ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους Διευθυντές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης παρουσία των αρχών και αντιπροσωπειών μαθητών σχολείων Αργοστολίου, στο Μνημείο Κων/νου Μεταξά, Κεφαλονίτη Αγωνιστή του 1821, στο Νεκροταφείο Αργοστολίου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
Στις εκδηλώσεις εορτασμού θα παραστεί ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος.
Ώρα 07.30πμ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών Αργοστολίου.
Ώρα 08.00πμ.: Έπαρση της Σημαίας.
Ώρα 11.00πμ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνα. Τον πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Γεράσιμος Γαλανός, δάσκαλος και υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης.

Ωρα 11.30πμ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων στο κήπο του Νάπιερ από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές, τα Θύματα Πολέμου, και τους εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, Πολιτικά Κόμματα και φορείς του Νομού.
Ώρα 12.00: Παρέλαση Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, σπουδαστών ΑΕΝ, Τ.Ε.Ι., μαθητών Δημοτικών - Γυμνασίων - Λυκείων, Λυκείου Ελληνίδων, Προσκόπων - Οδηγών και λοιπών φορέων, προ των επισήμων με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Κεφαλληνίας, στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου.
Ώρα 18.41μμ.: Υποστολή της Σημαίας.
Στις παραπάνω εκδηλώσεις παρακαλούνται να παραστούν ο Ιερός  Κλήρος και οι πάγιοι αποδέκτες προγραμμάτων επισήμων εορτών και εκδηλώσεων και όλοι οι κάτοικοι της πόλης του Αργοστολίου και του Νομού.
Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας και τα της τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας.
Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης θα έχει ο προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής κ. Περικλής Κακουράτος με αναπληρωτή του την κυρία Θάλεια Αντωνάτου.
Τελετάρχης ορίζεται η υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κυρία Βασιλική Διονυσοπούλου, στην οποία πρέπει να δηλωθούν συμμετοχές για κατάθεση στεφανιών μέχρι την Πέμπτη 24/3/2011 και στο τηλέφωνο 2671360530.
Από το Γραφείο Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου