Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Η Εφημερίδα των Κεφαλλήνων μας ενημερώνει: Οι κομματικοί φονιάδες – τοκογλύφοι, σκότωσαν τους Έλληνες

Εφημερίδα των Κεφαλλήνων

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών βρίσκονται αρκετές περιπτώσεις αυτοκτονιών επιχειρηματιών ώστε να εξακριβωθεί εάν και με ποιο τρόπο συνδέονται με τα τέσσερα κυκλώματα τοκογλυφίας και εκβιασμού (Σ.Σ. στα οποία εμπλέκονται τα πρωτοπαλίκαρα του υπουργού Βενιζέλου και του Γιώργου Καρατζαφέρη, Παπαχατζής και Καραμπέρης αντίστοιχα), που εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη.
 

Αυτό αποκάλυψε ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης Αθηναγόρας Παζαρλής  σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.
 
Σύμφωνα με τον κ. Παζαρλή, συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε δανειστεί από δύο ξεχωριστά κυκλώματα ένα υπέρογκο ποσό το οποίο δεν μπορούσε να αποπληρώσει και τελικά οδηγήθηκε στην αυτοκτονία τον περασμένο Ιούνιο.
 

Στη δεύτερη περίπτωση, επιχειρηματίας που είχε επίσης δανειστεί από τα εν λόγω κυκλώματα, έπεσε από τον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας που διέμενε, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί θανάσιμα.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι το κύκλωμα των τοκογλύφων μπορεί να έσπρωξε στην αυτοκτονία τον γνωστό επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης, Λεωνίδα Μαριόλη, συνιδιοκτήτη του πασίγνωστου εστιατορίου «Επτά Θάλασσες».

Στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Παζαρλής ανέφερε ότι τα τέσσερα κυκλώματα δρούσαν τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια και στα δίχτυα τους έμπλεξαν πάνω από 2.000 επιχειρηματίες σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, και Σέρρες. Τα ποσά που αναφέρονται είναι ιλιγγιώδη. Οι καταθέσεις ύψους τουλάχιστον 40 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία κάποιων μελών του κυκλώματος είναι ίσως η κορυφή του παγόβουνου, καθώς γίνεται λόγος για δανεισμό των θυμάτων τους με μηνιαίο επιτόκιο, που έφτανε έως και το 80%.

Οι τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις είχαν επαφή μεταξύ τους και λειτουργούσαν επί πολλά χρόνια, ενώ είχαν αναπτύξει την παράνομη δραστηριότητά τους και στην Αθήνα.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, και την Τρίτη υπήρξε οργανωμένη επιχείρηση, με τη συμμετοχή 250 αστυνομικών, για τη σύλληψη των εμπλεκομένων.

Σύμφωνα με τις αρχές, έγινε αγώνας προκειμένου να πειστούν τα θύματα να καταθέσουν, καθώς το κύκλωμα εκβίαζε και προκαλούσε σωματικές βλάβες στα θύματά του.

Σύμφωνα με τη γενική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ένα άτομο μόνο είχε 2.032 τυχερά δελτία του ΟΠΑΠ.
Αναφέρθηκε δε, περίπτωση επιχειρηματία που είχε δανειστεί 450.000 ευρώ με τόκο 10% το μήνα!

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19.1.2012, Λόγιος Ερμής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου