Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση Λούκας Κατσέλη και Σχόλιο Εφημερίδας των Κεφαλλήνων

Εφημερίδα των Κεφαλλήνων 

«Σχετικά με αναφορές και δημοσιεύματα σε blogs που αφορούν στο χρονικό διάστημα που είχαμε στη διάθεσή μας για την επεξεργασία του Μνημονίου - και προς αποφυγή κάθε παρεξηγήσεως - θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα εξής:
Ως Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας επεξεργάστηκα τις διατάξεις του Μνημονίου που αφορούσαν στον τομέαευθύνης μου μέσα στο ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο ωρών που είχε τεθεί εξαιτίας της ανάγκης ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων προκειμένου η χώρα να κάνει χρήση του Μηχανισμού Στήριξης.

Ωστόσο, πριν την ψήφιση του για το σύνολο των όρων του αρχικού Μνημονίου και των μέτρων που αυτό περιελάμβανε, έγινε διεξοδική συζήτηση τόσο στο Υπουργικό
Συμβούλιο όσο στη Βουλή, κατά την οποία όλοι εκθέσαμε τις απόψεις μας.

Είναι γνωστό ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία και μετά την ψήφιση του Μνημονίου, κατά τις αναθεωρήσεις αυτού, έχω επανειλημμένα καταθέσει, είτε τη διαφωνία μου με συγκεκριμένες διατάξεις, είτε βελτιωτικές ρυθμίσεις για σειρά μέτρων, με γνώμονα την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της ύφεσης, την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας και τη δίκαιη κατανομή των βαρών».



Σχόλιο Εφημερίδας των Κεφαλλήνων


Χρήζει ιδιαίτερης μελέτης το γεγονός ότι ορισμένα ΜΜΕ ανακάλυψαν χθες την … πυρίτιδα! Πόσες και πόσες φορές η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός κ. Λούκα Κατσέλη αναφέρθηκε στο ασφυκτικό περιθώριο χρόνου που είχαν ΟΛΟΙ για να μελετήσουν το μνημόνιο! Σε πόσα και πόσα ΜΜΕ τόνισε επανειλημμένως το ότι υπήρξε ελάχιστος χρόνος για να εξετάσουν ΟΛΟΙ το μνημόνιο (MEGA, SKAI TV και 100,3-, NET, REAL NEWS και FM κ.α)!  Και τονίζω αυτό το «ΟΛΟΙ» γιατί αν το είχαν από πριν στα χέρια τους ορισμένοι οπότε είχαν χρόνο και για … σημειώσεις, τότε πάμε σε άλλο … κεφάλαιο.

Είναι λοιπόν πασιφανές το ότι «χθες ανακαλύφθηκε η … πυρίτιδα» -και όχι μόνον «ανακαλύφθηκε» αλλά και «παραποιήθηκε η ανακάλυψή της», καθώς γράφουν πως η κ. Κατσέλη είπε πως είχε άγνοια των μέτρων του μνημονίου- είναι μια μεθοδευμένη ενέργεια που προωθείται από συγκεκριμένα ΜΜΕ (π.χ. ΤΑ ΝΕΑ) σε ένα παιγνίδι που παίζουν –άλλωστε είναι συνηθισμένα σε αυτό, γιατί από αυτά τα παιγνίδια ζουν (μόνοι τους ξεμπροστιάζονται, βλέπε πρόσφατα συμβάντα με ΔΟΛ)-. Ένα παιγνίδι εσωκομματικό του ΠΑΣΟΚ, του τύπου: «μαχαιριές πισώπλατες» ή «ρίξε ρίξε λάσπη, κάτι θα μείνει».

Η κ. Κατσέλη, είναι ένα σχετικά πρόσφατο πρόσωπο στο πολιτικό προσκήνιο –ως προς το να υπηρετεί πολιτικές θέσεις πρώτης γραμμής-. Δεν είναι αυτό που λέμε «επαγγελματίας πολιτικός». Από όποια θέση υπηρέτησε τον λαό –που δεν έμεινε για πολύ χρονικό διάστημα τελικά-, πήρε μέτρα υπέρ του ( Νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλαγή κανόνων για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, Προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, είναι κάποια από τα βασικά). Πού ήταν τότε τα ΜΜΕ που χθες μόλις «ανακάλυψαν την … πυρίτιδα» και που στηρίζουν με σωστές πληροφορίες τον λαό, να «υμνήσουν» τότε τις αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις;

Η ίδια δεν δίσταξε, όταν η συνείδησή της το επέβαλε, να αντιταχθεί στη «γραμμή» που πολλοί (για να μην αναφέρω ονόματα) τυφλά υπακούν. Αυτό ήταν και αιτία που την διέγραψε τότε το ΠΑΣΟΚ –το αν την επανένταξε μετά στους κόλπους του, είναι δική του απόφαση και η ίδια ποτέ δεν το επεδίωξε, ούτε φυσικά, παρακάλεσε-.

Λοιπόν, ας αφήσουν τα «φτηνά» εσωκομματικά τους παιγνίδια και ας ασχοληθούν με τα να καλύπτουν τις εκφράσεις που λένε οι προωθούμενοι από αυτά τα ΜΜΕ πολιτικοί, εκφράσεις που ξεφτιλίζουν το ΠΑΣΟΚ, κάνοντάς το βορά σε δικαίως εκστομούμενα ειρωνικά σχόλια από παντού.


Εφημερίδα των Κεφαλλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου