Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ: Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης Γυναικών στην Κεφαλονιά.

Συμβουλευτικά κέντρα στήριξης γυναικών που υφίστανται κακομεταχείριση ή πέφτουν θύματα βίας δημιουργεί το Υπουργείο Εσωτερικών σε 27 Δήμους της χώρας. Στους προτεινόμενους από το Υπουργείο Δήμους είναι και ο Δήμος Κεφαλλονιάς.

Το πρόγραμμα δημιουργίας και λειτουργίας των κέντρων αυτών  χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Διοικητική μεταρρύθμιση».


Θα στελεχωθούν με ειδικό επιστημονικό προσωπικό το οποίο θα παρέχει νομική και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες θύματα για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την άσκηση βίας σε αυτές.

Η οργάνωση των συμβουλευτικών κέντρων θα ακολουθήσει τις προδιαγραφές που έχει εκπονήσει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Το πρόγραμμα αυτό είναι τριετούς διάρκειας και προϋπολογισμού για κάθε Δήμο 300.000 Ευρώ.

Η σχετική πρόσκληση - προκήρυξη από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων δημοσιεύθηκε σήμερα, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012, και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων από τους δικαιούχους Δήμους είναι 30 Μαρτίου 2012.

Το  πρόγραμμα αυτό του Υπουργείου Εσωτερικών στο οποίο εντάσσεται και ο Δήμος Κεφαλονιάς θα συμβάλλει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινής ζωής των γυναικών και η επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Γραφείο Τύπου Βουλευτή Κεφαλληνίας - Ιθάκης


Τηλεβόας Κεφαλονιάς: Στην Κεφαλονιά, ο άνδρας ποτέ δεν ήταν ανατολίτης.  Από τα πολύ παλιά χρόνια, είχε και έχει τη γυναίκα σε περίοπτη θέση.  Η γυναίκα πάντα ετύγχανε απείρου σεβασμού  από τον άντρα και ήταν και είναι αυτή που κρατάει τα ινία της οικογένειας. Με λίγα λόγια, η συμπεριφορά του Κεφαλονίτη προς την γυναίκα και η εξέχουσα θέση της Κεφαλλονίτισσας στην κοινωνία, είναι ένα κομμάτι της  ιστορία μας, είναι ένα κομμάτι του πολιτισμού μας, για τον οποίο είμαστε υπερήφανοι.  

 Θα ρωτήσω λοιπόν, το βουλευτή μας κ. Μοσχόπουλο, αν γνωρίζει να μας ενημερώσει:

Με ποια κριτήρια  επελέγη η Κεφαλονιά, ένας από τους 27 Δήμους της χώρας,  και  προτάθηκε  από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη λειτουργία κέντρου στήριξης γυναικών που υφίστανται κακομεταχείριση; 

Υπάρχουν ενδείξεις ότι στην Κεφαλονιά υπάρχει κακομεταχείριση της γυναίκας;  

Υπάρχουν γυναίκες στην Κεφαλονιά που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης και βίας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου