Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Δικαίωση κατοίκων του Ωρωπού για το χαράτσι

Μπάρκας Κώστας
Την ώρα που πολλές πλέον αποφάσεις δικαστηρίων εκδίδονται υπέρ πολιτών οι οποίοι έχουν προσφύγει ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, πραγματοποιούνται σε κάθε γειτονιά σε όλη την Ελλάδα γενικές συνελεύσεις ώστε οι κάτοικοι να οργανωθούν και σαν μία γροθιά να αντισταθούν στο μέτρο αυτό. Η αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών και η συνεργασία είναι αυτή που έχει πετύχει κοινωνικές νίκες. Οι
πολίτες όμως οργανώνονται, διεκδικούν και πετυχαίνουν σημαντικές νίκες εναντίον κυβέρνησης και τρόικας. Χθες σημειώθηκε δράση έναντια σε εταιρεία η οποία είχε αναλάβει τη διακοπή του ρεύματος.


Νίκη πολιτών ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ
Μία ακόμα νίκη ομάδας πολιτών σημειώθηκε στον Δήμο Ωρωπού ενάντια στο χαράτσι που έπρεπε να πληρώσουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Το Ειρηνοδικείο Καπανδριτίου έκανε δεκτή την ομαδική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν πέντε κάτοικοι της περιοχής για τη μη διακοπή του ρεύματος. Με προσωρινή διαταγή το Ειρηνοδικείο Καπανδριτίου απαγορεύει τη διακοπή του ρεύματος μέχρι την εκδίκαση της αίτησης στις 8 Μαρτίου. Οι κάτοικοι ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς είναι είτε άνεργοι είτε άτομα με χαμηλά εισοδήματα. Η Επιτροπή Κατοίκων Ωρωπού συγκεντρώνει και άλλους λογαριασμούς κατοίκων οι οποίοι δεν κατέβαλαν το χαράτσι.

Δράση ενάντια σε εργαλάβο της ΔΕΗ

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων πραγματοποίησε χθες το πρωί δράση ενάντια σε εταιρεία η οποία έχει αναλάβει τη διακοπή του ρεύματος σε πολίτες οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν πολλές συλλογικότητες, όπως το κίνημα "Δεν Πληρώνω", καθώς και επιτροπές από Κυψέλη, Πατήσια, Ηλιούπολη, Παγκράτι, Βύρωνα, Καισαριανή, Πετράλωνα, Θησείο. Οι συγκεντρωμένοι, αφού φώναξαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και δηλώνοντας πως θα σταθούν αλληλέγγυοι στο πλευρό όσων δεν έχουν να πληρώσουν ή δεν θέλουν να πληρώσουν, ανέβηκαν στον όροφο όπου στεγάζεται η συγκεκριμένη εταιρεία και πήραν κουτιά με εντολές διακοπής ρεύματος.
http://www.avgi.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου