Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Δεν θα δεχτούμε «διόδια» που θέτουν σε αμφισβήτηση το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή.

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
e-mail: elme_ki@yahoo.grΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΤΑ «ΔΙΟΔΙΑ» ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 7.30 π.μ.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
 
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, θεωρεί μείζον θέμα την επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων στο χώρο της υγείας, στο έδαφος που στρώνει κυβέρνηση – ΕΕ, με την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ και των μεγαλογιατρών. Η περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας – πρόνοιας, που θα επιφέρει νέα πλήγματα στο λαϊκό εισόδημα, αποκαλύπτει ότι για τον καπιταλισμό είναι αδιάφορη η ζωή ή ο θάνατος των ανθρώπων και ότι το μόνο ενδιαφέρον τους είναι η συσσώρευση κερδών.
Η πολιτική υποβάθμισης του Νοσοκομείου Αργοστολίου, το δρομολογούμενο κλείσιμο ή η δραματική συρρίκνωση του Νοσοκομείου Ληξουρίου, των Κέντρων Υγείας (ιδιαίτερα στο Θιάκι) και των Ιατρείων αλλά και η λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αποτελούν έκφραση των μέτρων που γενικότερα εφαρμόζει η κυβέρνηση. Τα νέα χαράτσια έχουν ξεκινήσει να «συλλέγονται». Είναι υπόθεση όλων των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των ανέργων, της νέας γενιάς να αναπτυχθεί αγώνας ενάντια σε αυτήν την πολιτική.
Δεν θα δεχτούμε «διόδια» που θέτουν σε αμφισβήτηση το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ θα στηρίξει την παρέμβαση που έχουν προγραμματίσει οι ταξικές δυνάμεις, σήμερα Τετάρτη 16 Φλεβάρη στις 7.30 π.μ. στο Νοσοκομείο, ενάντια στα «εισιτήρια». Το ΔΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να δηλώσουν «παρών».
Να διεκδικήσουμε ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με πλήρη χρηματοδότηση απ' τον κρατικό προϋπολογισμό, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας και κάθε πληρωμής των ασθενών για την Υγεία, για γιατρούς μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Δημόσιο με αξιοπρεπείς μισθούς και ωράρια, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.
 
Αργοστόλι 15/02/2011
 
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
 
Ο Πρόεδρος
Ο Γραμματέας
 
Γεωργόπουλος Διονύσης
Βασιλάτος Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου