Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Κύριε Υπουργέ,
Όπως μας πληροφορεί  η ανεξάρτητη παράταξη ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη Μαρίνα Αργοστολίου.
Συγκεκριμένα:

Η Μαρίνα Αργοστολίου (Τουριστικός Λιμένας Αργοστολίου) είναι χωροθετημένη στη θέση «Ταμπάκικα» στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αργοστολίου.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στον οποίο ανήκει η Μαρίνα, η κατασκευή των λιμενικών εγκαταστάσεων έγινε από το Β΄ΚΠΣ την περίοδο 1999 - 2002 και στη συνέχεια ιδιώτης επενδυτής θα αναλάμβανε την ολοκλήρωση των χερσαίων εγκαταστάσεων, αλλά και τη λειτουργία της Μαρίνας έναντι τιμήματος.
Η εξεύρεση του ιδιώτη επενδυτή ξεκίνησε το 2000, πριν καν ολοκληρωθούν οι λιμενικές εγκαταστάσεις, με την πρόσληψη από τον ΕΟΤ χρηματοοικονομικού συμβούλου γι' αυτό τον σκοπό. Έντεκα χρόνια μετά, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Κεφαλονιάς, όπως έχει χαρακτηριστεί, έχει εγκαταλειφθεί και η τύχη του αγνοείται!
Τον Αύγουστο του 2008 το (τότε) Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης προκήρυξε Διεθνή Ανοικτό Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό για την επιλογή του Φορέα Διαχείρισης στον οποίο το Ελληνικό Δημόσιο/ Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης θα ανέθετε την ολοκλήρωση των λιμενικών και χερσαίων υποδομών ανάπτυξης και αξιοποίησης της Μαρίνας Αργοστολίου.
Ως αντάλλαγμα θα δινόταν η παραχώρηση σε αυτόν της χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας και για χρονική διάρκεια 40 ετών έναντι οικονομικού ανταλλάγματος.
Μετά από δύο αναβολές κατατέθηκε μία δεσμευτική προσφορά από την ένωση νομικών προσώπων  «Άκτωρ παραχωρήσεις ΑΕ, Κόσμος Γιώτινγκ Ελλάς ΑΝΕ, Άκτωρ ΑΤΕ». Η αξιολόγηση έγινε και τον Ιούλιο του 2009 ανακοινώθηκε ότι η τεχνική προσφορά κρίθηκε αποδεκτή και ότι θα ακολουθούσε η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την Κυβερνητική αλλαγή τον Οκτώβριο του 2009 η αρμόδια για τον διαγωνισμό Διϋπουργική Επιτροπή Λιμένων άργησε πολύ να συσταθεί, (λέγεται για οκτώ μήνες!!!), οπότε και ο ανάδοχος απέσυρε (όπως είχε δικαίωμα από την προκήρυξη) την προσφορά του.  Το αποτέλεσμα αυτής της αδράνειας είναι αυτό το τεράστιας σημασίας έργο για τον θαλάσσιο τουρισμό της χώρα μας, αλλά και την ανάπτυξη της Κεφαλονιάς, να φαίνεται χαμένο! Ουδείς δείχνει να ενδιαφέρεται, ουδείς έχει μπει στον κόπο να ενημερώσει τους πολίτες της Κεφαλονιάς..
Εν τω μεταξύ οι λιμενικές εγκαταστάσεις έχουν εγκαταλειφθεί και χρησιμοποιούνται ανεξέλεγκτα από τον οποιοδήποτε και φυσικά δίχως καμία συντήρηση, ο δε χερσαίος χώρος έχει καταντήσει χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών.
Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάσθε:
1.Είναι αλήθεια ότι ο ανάδοχος του έργου το εγκατέλειψε;
2.Εάν ναι, για ποιο λόγο και πότε συνέβη αυτό;
3.Τι σκοπεύετε να κάνετε για τη Μαρίνα Αργοστολίου;         
            -ΟΙ-
ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ        
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου