Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΝΑΓΗΣ ΒΛΑΧΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΡΟΣ
Αξιότιμο κ. Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό της Χώρας
κ. Γεώργιο Παπανδρέου
Κοιν:  Τοπικά ΜΜΕ
Κύριε Πρόεδρε
Η Μεσόγειος φλέγεται! Και ο θυμόσοφος λαός λέει ότι όταν καίγεται το σπίτι του πλησίον σου είναι επικίνδυνο να καεί και το δικό σου. Με αφορμή τον πρόσφατο ξεσηκωμό στις χώρες της Μεσογείου θα ήθελα να σας μεταφέρω τους προβληματισμούς των συμπολιτών μας για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας. Ήδη υπάρχει συσσωρευμένη αγανάκτηση στους πολίτες που προς το παρόν παραμένει βουβή με κάποιες μικροεξαιρέσεις όπως για παράδειγμα η άρνηση πληρωμής διοδίων ή η βίαιη επίθεση στο βουλευτή της Ν.Δ κ. Χατζηδάκη.
Ο κόσμος κ. Πρόεδρε καταλαβαίνει μεν ότι η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και πρέπει να γίνουν θυσίες αλλά δεν καταλαβαίνει:
Γιατί ενώ οι οκτώ στους δέκα συμπολίτες μας βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και έχουν υποστεί περικοπές στο εισόδημά τους δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στις αποζημιώσεις των βουλευτών, έστω να περικόπτονταν οι αποζημιώσεις για συμμετοχή τους σε επιτροπές.
Αλήθεια κ. Πρωθυπουργέ γιατί πληρώνονται έξτρα για τις επιτροπές; Δεν είναι υποχρεωμένοι να νομοθετούν;
Ο κόσμος κ. Πρόεδρε έχει αγανακτήσει γιατί ενώ υπόκειται σε θυσίες χωρίς κατά βάθος να φταίει βλέπει τους υπεύθυνους για το Βατοπαίδι και τη Siemens και για όλα τα άλλα σκάνδαλα να παραμένουν ατιμώρητοι. Π.χ. ο συντοπίτης μας κ. Μαντέλης παραπέμπεται για ένα απλό πλημμέλημα. Και για τους υπολοίπους της Εξεταστικής ο λαός γελάει με την παρωδία της ωμής συγκάλυψης.
Γιατί αλήθεια κ. Πρωθυπουργέ δεν αλλάζει ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών; Και όταν λέω να αλλάξει εννοώ ουσιαστικά έτσι ώστε ούτε τα αδικήματα να μπορούν να παραγραφούν ποτέ και όποιος αναλαμβάνει δημόσια θέση ευθύνης να μπορεί να ελεγχθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή η περιουσιακή του κατάσταση μπαίνοντας και βγαίνοντας από το αξίωμα του και αν κάνει κάτι μεμπτό να ξέρει ότι θα τιμωρηθεί.
Αλήθεια κ. Πρόεδρε οι αποικιοκράτες Άγγλοι έχουν καλύτερη δημοκρατία από τη χώρα μας στην οποία γεννήθηκε και εδραιώθηκε η Δημοκρατία; Και απ’ ότι βλέπουμε με το παραμικρό παράπτωμα τιμωρούνται και οι δικοί μας εδώ για τεράστια σκάνδαλα παραμένουν ατιμώρητοι.
Αλήθεια κ. Πρόεδρε αυτό τον υπέρμετρο αλαζόνα ευτραφή κ. Πάγκαλο γιατί δεν τον μαζεύετε; Ξέρετε τι λέει ο κόσμος για αυτόν; Ότι σας κρατάει και δεν μπορείτε να τον αγγίξετε διότι ξέρει πολλά. Και εν τοιαύτη περιπτώσει δε νομίζω να τιμούν το κίνημα οι συμπεριφορές του.
Ο κόσμος αναρωτιέται  κ. Πρόεδρε πώς θα πετύχετε ανάκαμψη της χώρας με το ΦΠΑ να έχει φτάσει σε απίστευτα ύψη και τα καταστήματα να κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο. Και μιας και μιλάμε για ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές του Ιονίου δεν θα εφαρμόσετε τη νησιωτική πολιτική που προβλέπει μειωμένο ΦΠΑ;
Παίρνετε, παίρνετε, παίρνετε από μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι εις βάρος της Ανάπτυξης; Και δεν φτάνει αυτό αλλά βάζετε και τις κοινωνικές ομάδες σε αντιπαραθέσεις καθιστώντας εύκολα υπαίτιους της κρίσης τους δημοσίους υπαλλήλους. Αλήθεια κ. Πρόεδρε φταίει ο φουκαράς ο δημόσιος υπάλληλος των χιλίων ευρώ ή αυτοί που έλαβαν εκατομμύρια μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα και λοιπά σκάνδαλα ή ακόμη αυτοί που σπαταλούν αλόγιστα το δημόσιο χρήμα; Π.χ ενώ το Δημόσιο διαθέτει τόσα ακίνητα, σπαταλούνται τεράστια ποσά για ενοίκια δημοσίων κτιρίων. Θα μπορούσα να σας αναφέρω πάμπολλα παραδείγματα κακής διαχείρισης.
Ο κόσμος κ. Πρόεδρε βλέπει με λύπη του μία σοσιαλιστική Κυβέρνηση  στο όνομα της τρόικας να προσπαθεί να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Συγκεκριμένα: Ανοίξατε υποτίθεται το επάγγελμα των φορτηγατζήδων δυστυχώς όμως ο απλός φορτηγατζής βλέπει ότι το άνοιγμα ήταν μόνο κατ’  επίφαση. Γιατί με τον τρόπο που έγινε ευνοούνται μόνο οι μεγάλες Εταιρείες. Αυτό εντάσσεται στα σοσιαλιστικά μας οράματα κ. Πρόεδρε;
Είχατε δεσμευτεί προσωπικά κ. Πρόεδρε ότι θα επανεξετάσετε το θέμα των τελών κυκλοφορίας. Δυστυχώς καμία παρέμβαση δεν πράξατε και βρεθήκαμε και φέτος αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα. Έχετε αναρωτηθεί κ. Πρόεδρε ότι αυτά τα διακόσια τριακόσια επιπλέον ευρώ για ένα μισθωτό έλειψαν από τα φροντιστήρια των παιδιών του και τις δόσεις των στεγαστικών του δανείων. Αλλά βέβαια που να το καταλάβετε εσείς εκεί πάνω. Για εσάς τα διακόσια τριακόσια ευρώ δεν είναι τίποτε γιατί οι τσεπούλες σας είναι γεμάτες κυρίως χάριν των αξιωμάτων που κατέχετε. Νομίζετε κ. Πρόεδρε ότι αν είχαμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε καινούργια σύγχρονα αυτοκίνητα δεν θα το κάναμε; Είναι άραγε σοσιαλιστική η αντίληψη να πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας με βάση τα κυβικά του οχήματος; Δηλαδή εσείς ο σοσιαλιστής Πρωθυπουργός μας λέτε εμείς οι φτωχοί να κυκλοφορούμε με κάρα και εσείς οι πλούσιοι με λιμουζίνες για να ξεχωρίζουμε. Να σας υπενθυμίσω ότι ο αείμνηστος πατέρας σας έβαλε τέλος σε αυτό το διαχωρισμό και εσείς τον επαναφέρατε.
Και μιας και μιλάμε για τον αείμνηστο πατέρα σας ο κόσμος έχει την αίσθηση κ. Πρόεδρε ότι δεν θα έπεφτε τόσο αμαχητί στις ορέξεις των διεθνών κερδοσκόπων και της τρόικας. Θα έβρισκε σίγουρα τρόπο να μη δανείζεται αυτή τη στιγμή η χώρα με 6%.
Αλήθεια κ. Πρόεδρε από αυτή την απίστευτα απαράδεκτη ληστρική επιδρομή της ΔΕΗ  ποιος θα προστατεύσει τον πολίτη; Αυτό είναι το κοινωνικό συμβόλαιο που υπογράψαμε το 1981 με το λαό;
κ. Πρόεδρε σαν Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με το κύρος που σας περιβάλλει γιατί δεν παρεμβαίνατε σε διεθνές επίπεδο έτσι ώστε τα κράτη να δανείζονται και αυτά με 1% όπως οι τράπεζες και όχι με 6% που τα καταντούν έρμαια των κερδοσκόπων.
Κ. Πρόεδρε
Στο όνομα της τρόικας έχουμε ξεχάσει να κοιτάξουμε και τις ελάχιστες ανάγκες του λαού. Π.χ ενώ γίνεται χορός εκατομμυρίων στις προμήθειες φαρμακευτικών ειδών, κάνετε λόγο για ενοποίηση νοσοκομείων με μοναδικό κίνητρο την περικοπή δημοσίων δαπανών χωρίς να λαμβάνετε υπόψη σας τις ανάγκες των πολιτών. Να σας αναφέρω ένα παράδειγμα στην περιοχή που ζω: Είναι μια απομονωμένη περιοχή των οκτώ χιλιάδων κατοίκων και με γερασμένο πληθυσμό. Και φημολογείται ότι το Νοσοκομείο μας θα ενοποιηθεί με το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας. Την υγεία αυτού του κόσμου δεν την σκέφτεστε;
Να σας αναφέρω επίσης κι ένα άλλο παράδειγμα. Κυκλοφορούν φήμες ότι θα φύγει και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που όπως σας προανέφερα είναι μια απομονωμένη περιοχή. Αλήθεια κ. Πρόεδρε ποιος αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη σε μια περιοχή των οκτώ χιλιάδων κατοίκων; Βέβαια ούτε κι αυτό μπορείτε να το καταλάβετε γιατί περιστοιχίζεστε από δεκάδες αστυνομικούς έχοντας εξασφαλίσει την προσωπική σας ασφάλεια.
Κύριε Πρόεδρε
Κλείνοντας θέλω να σας ενημερώσω και για τα του χώρου μας εδώ τοπικά.
Μετά την πρόσφατη εκλογική μας ήττα το κορυφαίο όργανο του Νομού μας η Νομαρχιακή Επιτροπή παραιτήθηκε και σήμερα το κίνημα στο Νομό μας είναι ακέφαλο. Θα περίμενε κανείς αν βεβαίως το κίνημα δούλευε και υποληπτόταν τις Οργανώσεις, όπως θα έπρεπε, να είχε προκηρύξει ήδη εσωκομματικές εκλογές. Αντ΄ αυτού κυκλοφορούν φήμες ότι θα φυτευτεί διορισμένη Νομαρχιακή Επιτροπή από τα κεντρικά. Με την γελοία πρόφαση βεβαίως να μην ματώσουμε.  Και σας ερωτώ κ. Πρόεδρε: Αυτό λέγεται  σεβασμός απέναντι στη βούληση των μελών μας; Ή τελικά τη βούληση των μελών μας τη θυμόμαστε μόνο στις εκλογές;
Ελπίζω κ. Πρόεδρε οι προβληματισμοί που σας μεταφέρω να ληφθούν υπόψη τώρα που είναι νωρίς πριν φθάσουμε στα φαινόμενα της Αιγύπτου και της Τυνησίας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Βλάχος Παναγής
Γραμματέας Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Παλικής
Πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου