Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Ιστιοπλοϊκό με λαθρομετανάστες ναυάγησε ανοικτα της Κεφαλλονιάς.

Πηγή: www.attacktv.gr
Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν οι 160 λαθρομετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοπλοικό σκάφος ανοικτά της Κεφαλονιάς το οποίο αργά το βράδυ της Δευτέρας εξέπεμψε σήμα κινδύνου.
Παρά τα όσα ανέφεραν πληροφορίες από το Λιμεναρχείο και το Κέντρο Επιχειρήσεων για βύθιση του σκάφους, τελικά η εξέλιξη ήταν εντελώς διαφορετική από αυτά, αφού λίγη ώρα αργότερα και όταν κατάφεραν να το προσεγγίσουν, είδαν πως δεν είχε προλάβει να βυθιστεί.

Έτσι από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμός στο Κέντρο Επιχειρήσεων αλλά και τα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη, ενώ στήθηκε ολόκληρη πιχείρηση για τη διάσωση και μεταφορά σε ασφαλές μέρος των 160 περίπου ατόμων που επέβαιναν σε αυτό.
Αμέσως μόλις κατέστη γνωστό το συμβάν συγκλήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας – Ιονίου, προκειμένου να συντονιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η όλη επιχείρηση, υπό τον γενικό γραμματέα Τάσο Αποστολόπουλο σε συνεργασία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, και το δήμαρχο του νησιού.
Αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι τι ακριβώς θα γίνει με αυτά τα 160 άτομα, καθώς όπως αναφέρεται από τους αρμόδιους είναι εντελώς είναι εντελώς διαφορετική η πολιτική που ακολουθείται όταν πρόκειται για ναυαγούς και διαφορετική όταν πρόκειται για λαθρομετανάστες.

                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου