Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Υπ. Υγείας: Υστατη έκκληση στους μετανάστες απεργούς πείνας

Πηγή: Εφημερίδα Ναυτεμπορική

Εκκληση στους μετανάστες απεργούς πείνας να συνεργασθούν για την άμεση μεταφορά τους σε νοσοκομεία εν όψει και της αναμενόμενης επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών απευθύνει με σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το υπουργείο κρίνει απαραίτητη τη μεταφορά των μεταναστών, που συνεχίζουν σήμερα για 42η ημέρα την απεργία πείνας, επισημαίνοντας πως εξαντλήθηκαν όλα τα όρια ανοχής και κατανόησης ως προς τα ζητήματα υγείας που έθεσε στην πράξη ο αγώνας τους.

«Ζητάμε από τους ευρισκομένους στο κτήριο "Υπατία" μετανάστες να συνεργασθούν με τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, προκειμένου η μεταφορά τους σε δημόσια νοσοκομεία να γίνει δίχως άλλη καθυστέρηση», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου. Καλεί επίσης όσους
υποστηρίζουν τον αγώνα τους να μην δημιουργούν εμπόδια στην εφαρμογή της απόφασης, αλλά και να καταβάλουν κάθε ανθρώπινη προσπάθεια προκειμένου να πειστούν όλοι οι μετανάστες να μεταφερθούν στα δημόσια νοσοκομεία.



Όπως επισημαίνεται, η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και συνεπώς δεν τίθεται ζήτημα οποιασδήποτε συναλλαγής, συμφωνίας ή αντιπαράθεσης ως προς αυτήν ή τη διακινδύνευσή της.



Σύμφωνα με το υπουργείο, η μεταφορά θα γίνει μέσω του ΕΚΑΒ και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ Πολύζος θα δώσει τη σχετική εντολή στον επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας. H ηγεσία του υπουργείου διαβεβαιώνει ότι οι Διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων θα καταβάλουν κάθε μέριμνα, ώστε να προσφερθούν όλες οι απαιτούμενες υπηρεσίες υγείας στους μετανάστες που θα διακομιστούν.



Πάνω από 100 οι μετανάστες που νοσηλεύονται



Σημειώνεται ότι πάνω από 100 μετανάστες απεργοί πείνας από το Μέγαρο της Υπατίας και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, με αρρυθμίες, καρδιολογικές διαταραχές και περιτονίτιδες.



Σαράντα δύο ημέρες μετά την έναρξη της απεργίας πείνας, η Επιτροπή Αλληλεγγύης και οι γιατροί που τους παρακολουθούν διαμαρτύρονται ότι στα νοσοκομεία σιτίζουν τους απεργούς με το ζόρι και ακόμη τους δίνουν μη ενδεδειγμένη και επικίνδυνη τροφή για την κατάσταση τους.



Υπενθυμίζεται ότι σε ναυάγιο είχε οδηγηθεί την Παρασκευή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της ΓΣΕΕ Ο υπουργός Εσωτερικών Ραγκούσης επανέλαβε την κυβερνητική πρόταση για ένταξη των απεργών πείνας σε καθεστώς ανοχής, που προβλέπει την αναβολή της απομάκρυνσης τους από τη χώρα, η οποία θα συνοδεύεται από γραπτή βεβαίωση με εξάμηνη ισχύ και δυνατότητα ανανέωσης, ωστόσο οι απεργοί πείνας απέρριψαν την πρόταση και ζήτησαν άδεια εργασίας, πράγμα που απέκλεισε η κυβέρνηση.



ΚΚΕ: Δεν επιτρέπεται καμία ολιγωρία



Να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των μεταναστών, κάλεσε από την πλευρά του την κυβέρνηση το Κομμουνιστικό Κόμμα.



«Να σταματήσει το παιχνίδι με τις ζωές των μεταναστών απεργών πείνας. Ο ερχομός της κακοκαιρίας καθιστά τις ώρες κρίσιμες και δεν επιτρέπεται καμία ολιγωρία», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος.



Μεταφορά των μεταναστών σε στρατιωτικό νοσοκομείο ζητεί ο ΛΑΟΣ



Την ανάγκη να μεταφερθούν όλοι οι μετανάστες σε στρατιωτικό νοσοκομείο και να βρίσκονται κάτω από τη φροντίδα της πολιτείας και όχι, όπως επισημαίνει, «των περίεργων προστατών τους», υπογράμμισε ο ΛΑΟΣ, ενώ ζήτησε να κληθεί η ύπατη αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους πρόσφυγες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου