Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Η μαρίνα Αργοστολίου, απαιτεί πλέον, δέκα χρόνια μετά ,μια άλλη διαφορετική προσέγγιση.


Προκαλεί πολύ μεγάλα ερωτηματικά η ..μυστική σύσκεψη μεταξύ της γγ Τουρισμού κας Μπέη και βουλευτή Κεφαλονιάς-περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Δήμου Κεφαλονιάς ,με κεντρικό θέμα, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα, το ¨παγωμένο¨ έργο της μαρίνας Αργοστολίου.


Αλήθεια ποιος είχε την ευθύνη της συνάντησης;
Γιατί δεν κλήθηκαν οι φορείς της πόλης; Οι περιφερειακοί σύμβουλοι; Οι δημοτικές παρατάξεις;

Τι φοβήθηκαν άραγε οι συμμετέχοντες;

Φοβήθηκαν την αλήθεια! Φοβήθηκαν την δίκαιη οργή των πολιτών του Αργοστολίου και της Κεφαλονιάς για το μεγάλο φιάσκο του έργου αυτού και την ακόμη μεγαλύτερη εξαπάτηση που διαπράττουν σε βάρος τους τα τελευταία δέκα χρόνια!

Αυτά φοβήθηκαν, για αυτό μαζεύτηκαν σαν ..κλέφτες.
        
Δεν   ήθελαν να ακουστεί ότι το έργο αυτό προχώρησε και έγινε στην τοποθεσία αυτή, ουσιαστικά με πολιτική απόφαση της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της τότε ηγεσίας του δήμου Αργοστολίου, παρά την σφοδρή αντίθεση που υπήρξε και παρά το γεγονός ότι όλοι σχεδόν οι παράγοντες του θαλάσσιου τουρισμού επεσήμαιναν την ακαταλληλότητα της θέσης αυτής για λειτουργία μαρίνας. 
-      
Δεν  ήθελαν να ακουστεί ότι ακριβώς επειδή το έργο δεν προσφέρει ,λόγω θέσης, εγγυήσεις καλής και επικερδούς λειτουργίας, δεν υπάρχει επί μια δεκαετία πραγματικό ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση του. 
-      
Δεν  ήθελαν να ακουστεί ότι τόσα χρόνια παραπλανούν συνειδητά τους πάντες, κάνοντας  επισκέψεις επί τόπου και δηλώσεις ότι το έργο προχωρεί. τρείς κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και δύο ΝΔ έχουν περάσει κι ακόμη τα εκατομμύρια του έλληνα φορολογούμενου πολίτη βουλιάζουν στα Ταμπάκικα. 

Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ,σε συνεντεύξεις τύπου, σε συνεδριάσεις οργάνων, σε συσκέψεις για το θέμα παρουσία αρμοδίων, ότι η υπόθεση μαρίνα Αργοστολίου  απαιτεί πλέον δέκα χρόνια μετά ,μια άλλη διαφορετική προσέγγιση. φτάνουν τα ψέματα και η κοροϊδία από όσους προσπαθούν  να κρύψουν τις διαχρονικές τους πολιτικές ευθύνες, πίσω από δήθεν διαγωνισμούς και ανύπαρκτες επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Πρόταση μας: το έργο είναι ένα λάθος και για αυτό έμεινε στην μέση. πρέπει όμως να γίνουν οι κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις ώστε να καταστεί επωφελές για την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία. Απαιτείται επαναπροσδιορισμός στην προοπτική της χρήσης του , κατασκευαστική ολοκλήρωση και απόδοση σε λειτουργία.

Η πρωτοβουλία των ενεργειών ανήκει στον δήμο της Κεφαλονιάς.

Εμείς θα στηρίξουμε μια τέτοια προσπάθεια με ανοικτές διαδικασίες δημόσιο διάλογο και καθαρό στόχο.

Διαφορετικά ας συνεχίσουν τις μυστικές συνάξεις. Ας μαζευτούν την άλλη φορά και σε ένα από τα καΐκια που έχουν βρει τον ..παράδεισο  στην παρ ολίγο μαρίνα Αργοστολίου.

Ο λαός της Κεφαλονιάς θα κρίνει.

Αργοστόλι, 30/10/2011

Θεόδωρος  Γαλιατσάτος
Περιφερειακός σύμβουλος  Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου