Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Ψήφισμα για την παιδεία.

Η εκπαίδευση και η παιδεία γενικότερα αποτελούν εθνική υπόθεση. Γι αυτό απαιτείται σχεδιασμένη και μακρόχρονη εθνική στρατηγική. Μόνο έτσι θα μπορέσει η παιδεία μας να στηρίξει την εθνική προσπάθεια, ειδικά σήμερα στις συνθήκες της γενικευμένης οικονομικής  και κοινωνικής κρίσης.



Θετικό σημάδι και ενθαρρυντική προοπτική αποτελεί η συναίνεση που επιτεύχθηκε στη Βουλή, όπου το μεγαλύτερο τμήμα των πολιτικών δυνάμεων που εκπροσωπούνται σ’ αυτή, ψήφισαν το νέο νόμο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Η εφαρμογή του μπορεί να οδηγήσει την Ανώτατη εκπαίδευση της χώρας μας να ξεφύγει από τις χρόνιες αγκυλώσεις της.

Ειδικότερα στη Κεφαλονιά απαιτείται να λυθούν τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση.

Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να συντονίσει τις ενέργειές της, προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων του Νομού μας αλλά και ότι άλλο δημιουργεί προσκόμματα στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Στεκόμαστε απαρέγκλιτα υπέρ
- Της διατήρησης του Τ.Ε.Ι. στην Κεφαλονιά και της συστράτευσης όλων των πολιτικών δυνάμεων και φορέων σε κοινό αγώνα για την επίτευξη αυτού του στόχου.
- Της ανάγκης ποιοτικής αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης στη χώρα μας.
- Της στήριξης της δημόσιας δωρεάν παιδείας.
- Της ρήξης με κάθε μορφή παραπαιδείας, που αφαιμάσσει οικονομικά κάθε Έλληνα πολίτη.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο χώρος της παιδείας δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις.

Οι χρονίζουσες παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος θα θεραπευθούν μόνο αν όλοι χωρίς μεμψίμοιρες κομματικές λογικές συμφωνήσουμε στις αναγκαίες παρεμβάσεις και καταλυτικές μεταρρυθμίσεις που θα αναβαθμίσουν και θα καταστήσουν ελκυστική την παρεχόμενη εκπαίδευση στη Χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου