Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Το Ψήφισμα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου

ΨΗΦΙΣΜΑ
Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 8ης Οκτωβρίου 2011


Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου, συνήλθε εκτάκτως σήμερα 8/10/2011 σε απαρτία και κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα, το οποίο καταθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς, στους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς και δια του Τύπου στην τοπική κοινωνία:

1. Η έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας στο σχολείο μας είναι δραματική. Το σχολείο αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες της βασικής του λειτουργίας. Από 16ης /9/2011 ο σύλλογός μας έχει επαναφέρει σχετικά αιτήματα της περυσινής χρονιάς, τονίζοντας ιδιαιτέρως την ανάγκη για ΑΜΕΣΗ εξεύρεση δύο τουλάχιστον αιθουσών, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει απάντηση. Η έλλειψη μιας επιπλέον αίθουσας εκδηλώσεων στερεί την δυνατότητα πραγματοποίησης από το σχολείο επίσημων εορτών και άλλων συνολικών δραστηριοτήτων, πρόβλημα που επιτείνεται και από την αναστολή της λειτουργίας
της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης, που μέχρι πέρυσι φιλοξενούσε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Επιπλέον, καθυστερεί αδικαιολόγητα, εις βάρος των παιδιών μας, η δημιουργία μιας νέας αίθουσας με κατεδάφιση ενός εσωτερικού τοίχου, την οποία έχει ζητήσει το σχολείο από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, μολονότι εξασφαλίσθηκε σε σχετικά σύντομο χρόνο η σχετική άδεια της Πολεοδομίας.

ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ.

2. Εκκρεμούν επισκευές αντισεισμικής θωράκισης του σχολικού μας κτηρίου, τις οποίες ο Σύλλογος έχει ζητήσει, με έκτακτη παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς, από 16/3/2011. Οι ανάγκες αυτές έχουν πλήρως επιβεβαιωθεί και έχουν ήδη κοστολογηθεί από τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες. Επιπλέον παραμένει εγκεκριμένη αλλά ακόμη ανενεργής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η χρηματοδότηση για την αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων του σχολείου.

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου να απαιτήσει την τακτοποίηση των παραπάνω ζητημάτων από τους αρμόδιους φορείς.

3. Να προχωρήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Φαραώ, καθώς και σχολικού κτηρίου στο χώρο του κατεδαφισθέντος 2ου Λυκείου.

4. Θεωρούμε ότι τα ζητήματα που αφορούν όλα τα σχολεία της Κεφαλονιάς θα πρέπει να έχουν υψηλή προτεραιότητα στον προγραμματισμό της δράσης του Δήμου και των λοιπών εμπλεκόμενων αρχών, διότι η αδράνεια στον τομέα αυτό ισοδυναμεί με απαξίωση και οδηγεί σε κατάρριψη τον βασικότερο πυλώνα της κοινωνικής λειτουργίας και ζωής.

5. Η ευταξία στο σχολείο τηρείται με βάση τους υπάρχοντες σχολικούς κανονισμούς και την ευπρέπεια, με την ευθύνη και την παιδαγωγική διακριτικότητα της Διεύθυνσης και των καθηγητών του σχολείου. Αναγνωρίζεται η ευθύνη των οικογενειών στην προσπάθεια για την επίτευξη ομαλής σχολικής λειτουργίας. Ιδιαιτέρως απαιτείται η συνεργασία των γονέων με το σχολείο για ζητήματα που αφορούν στις απουσίες, το κάπνισμα, την χρήση μοτοσικλέτας, την έξοδο των μαθητών από το σχολείο. Απόλυτος στόχος πρέπει να είναι η αναγνώριση της αξίας της δημόσιας περιουσίας και ο σεβασμός της περιουσίας αυτής.

6. Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου θεωρεί ότι εγκαθίστανται και εδραιώνονται ολοένα και περισσότερο στην κοινωνία μας συνθήκες δουλείας, που προδιαγράφουν ένα ανησυχητικό μέλλον για τα παιδιά μας. Επισημαίνουμε την επικινδυνότητα της έλλειψης επαρκούς φοιτητικής μέριμνας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ανησυχούμε για την περαιτέρω υποβάθμιση των πανεπιστημίων μας και των επιστημόνων μας, με αμφίβολης αξίας σχεδιασμούς, όπως είναι η κατάργηση της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων ή η κατάργηση των με κοινωνικά κριτήρια μετεγγραφών.

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι ανάγκη να διατηρηθεί η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της κοινωνίας μας. Οι πολίτες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και, τουλάχιστον, να γίνουν όσο πρέπει ελεγκτικοί προς τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου καταθέτει το ψήφισμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς, παρεμβαίνοντας εκτάκτως στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 8ης Οκτωβρίου 2011, υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου