Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΑΝ.Α.Σ.Α.: Απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές πρακτικές κατά την σύνταξη της Ημερήσιας Διάταξης, του προσεχούς Περιφερειακού Συμβουλίου.

 
ΠΡΟΣ: κ. Χ. Άνθη, πρόεδρο του ΠΣ Ιονίων Νήσων

Απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές πρακτικές κατά την σύνταξη της ΗΔ του προσεχούς ΠΣ

κ. Πρόεδρε,

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε, λαμβάνοντας την ημερήσια διάταξη (ΗΔ) των θεμάτων της προσεχούς συνεδρίασης του ΠΣ 22 και 23/10, ότι δεν περιλαμβάνονται θέματα ιδιαίτερα σημαντικά τα οποία είτε δεν πρόλαβαν να συζητηθούν στην προηγούμενη συνεδρίαση 17 και 18/9 του Αργοστολίου, είτε συζητήθηκαν μεν αλλά εκ των υστέρων προέκυψε η ανάγκη ορισμένων διευκρινήσεων και διορθώσεων. Συγκεκριμένα :
-            
              1. «λησμονήσατε» το θέμα ¨ακτοπλοϊκές γραμμές Ιονίου¨ με εισηγητή τον επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α , που πραγματεύεται το τεραστίων διαστάσεων ζήτημα των πολύ υψηλών κομίστρων στα δρομολόγια των επιβατηγών πλοίων στα νησιά μας και το οποίο ήταν τακτικό θέμα ΗΔ στο προηγούμενο συμβούλιο!
-  
             2. «λησμονήσατε» το θέμα ¨γνωμοδότηση στην ΜΠΕ για επέκταση λειτουργία και αποκατάσταση λατομικού χώρου στην θέση Κακότραφος ΔΕ Αγίου Γεωργίου δ. Κέρκυρας¨ το οποίο φέρνει από την πίσω πόρτα την επαναλειτουργία των νταμαριών στην Κέρκυρα, και το οποίο ήταν επίσης  τακτικό θέμα ΗΔ στο προηγούμενο συμβούλιο!
- 
               3. Δεν επαναφέρατε για συζήτηση το θέμα ¨ειδικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης για τις υδατοκαλλιέργειες ¨ που και εμείς ως ΑΝ.Α.Σ.Α αλλά και άλλες παρατάξεις σας έχουν ζητήσει την επανεισαγωγή του προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες  διορθώσεις, από την στιγμή που προέκυψαν νέα δεδομένα.

Κε πρόεδρε, δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο λόγος που σας οδήγησε σε αυτές τις επιλογές.

Η σοβαρότητα όμως των τριών παραπάνω θεμάτων που παρακάμψατε, τα πολύ μεγάλα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από το κάθε ένα από αυτά , μας οδηγούν στην σκέψη ότι η παράλειψη σας αυτή ενέχει σαφή χαρακτηριστικά πολιτικής επιλογής εκ μέρους σας και εκ μέρους της Περιφερειακής αρχής!

Σας καλούμε λοιπόν, αν επιθυμείτε να διασκεδάσετε τις εντυπώσεις που δημιουργεί η εν προκειμένω στάση σας, αν επιπρόσθετα δεν επιθυμείτε να κατηγορηθείτε βάσιμα για παραβίαση του Κανονισμού του ΠΣ και τέλος αν επιθυμείτε να συμβαδίσετε με τις πραγματικές αγωνίες πολιτών και φορέων που επιζητούν την διαφάνεια και τον ανοικτό διάλογο για τα παραπάνω,

ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Της ΗΔ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΧΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ.

Αργοστολι,12/10/2011

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Περιφερειακός σύμβουλος Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου