Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς. Άγνοια και ανάρμοστη συμπεριφορά

Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά της αποκριάς, αρχίζουν να πέφτουν οι μάσκες.   Και άρχισαν να πέφτουν στο τελευταίο ΔΣ του Δήμου Κεφαλονιάς, στις 26 Φεβρουαρίου 2011.  Δεν θα το χαρακτήριζα ενδιαφέρον για τον τόπο μας. Μάλλον απογοητευτικό.  Και ειλικρινέστατα, δεν το λέω από την άποψη της διαφορετικής πολιτικής νοοτροπίας.  Εξ άλλου,  ας μη γελιόμαστε, δεν υπάρχουν και διαφορές.
 Τα γεγονότα λίγο πολύ, που διαδραματιστήκαν,  είναι γνωστά στην ελεύθερη μικρή κοινωνία μας. Πλούσια τα ελέη του τοπικού τύπου.  Εφημερίδες έντυπες και ηλεκτρονικές παρούσες, η τηλεόραση παρούσα.  Αχ αυτή η τηλεόραση, όσο ο Γιάννης έχει ανοιχτή κάμερα η συνεδρίαση του ΔΣ δεν τελειώνει.  Μάταια ο Πρόεδρος του ΔΣ προσπαθεί να σταματήσει τους ομιλητές.   Παρακολουθώντας, λοιπόν,  από τον καναπέ μου το Δημοτικό Συμβούλιο, δύο πράγματα με εντυπωσίασαν και με προβλημάτισαν περισσότερο, και τα οποία, δεν πρέπει να πέρασαν, ούτε από τα ψηλά των ΜΜΕ.
 Όχι,  δεν με εντυπωσίασε  ο γνωστός Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αγαπημένης ΔΕΥΑ Κεφαλλονιάς,  που έχει σπείρει, όπως κατάλαβα, ζιζάνια στην πλειοψηφία. Καλά βάλθηκε να τους διαλύσει;  Διάλυσε και κάποιους άλλους λέει. κάτι τέτοιο ακούστηκε στο ΔΣ.  Δεν με εντυπωσίασε η παράνομη καθαίρεση του Βασίλη του Ρουχωτά, γιατί τόλμησε να εκφρασθεί ελεύθερα.  Ένα άτομο της υγιούς  νοοτροπίας, του Βασίλη, πόσο θα άντεχε.  Ήταν θέμα χρόνου.  Δεν με εντυπωσίασε που άκουσα από κάποιον δημοτικό σύμβουλο να φωνασκεί στο ΔΣ «ή εγώ ή ο κ. Ρουχωτάς»  Λίγο έλειψε να τον καλέσει και σε μονομαχία.  Τέλος πάντων. 
Το πρώτο που μου έκανε ειλικρινά  εντύπωση, είναι  ότι, εισηγητής θέματος που ήταν στην ημερήσια διάταξη, δεν είχε εικόνα για άτομα που ο «ίδιος» (ή από προτάσεις της παράταξης)  πρότεινε ως μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, σε κάποιο Νομικό πρόσωπο.   Εκτός των δημοτικών συμβούλων,  που συμμετέχουν σε αυτά τα συμβούλια, συμμετέχουν και κάποιοι πολίτες.  Για αυτούς τους πολίτες ο κ. εισηγητής δεν γνώριζε από πού κρατά η σκούφια τους. Είχε πλήρη άγνοια.  Μάταια ρωτούσε και ξαναρωτούσε ο κ. Κοτσιλίνης. Έχετε βιογραφικό; Ποια είναι η ιδιότητα τους;  Πως επελέγησαν;  Έχουν σχέση με το αντικείμενο; Φωνή βοόντος εν τη αιθούσει.  Κάνεις δεν γνώριζε. Αλήθεια ποιος τους γνωρίζει;  Και μετά κατηγορούν τον κ. Κοτσιλίνη, ότι δεν κάνει εποικοδομητική αντιπολίτευση και είναι αρνητικός.  Με όση καλή θέληση και να είχε ο άνθρωπος, «γουρούνι στο σακί» θα έπαιρνε;   Και αναγκάστηκε να ψηφίσει μόνο τους Δημοτικούς Συμβούλους που συμμετείχαν.  Πάλι καλά. 


Το δεύτερο που μου έκανε φοβερή εντύπωση είναι η ανάρμοστη
 συμπεριφορά του κ. Δημάρχου στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.  Αν θυμάμαι καλά, μάλλον στον κ Κοτσιλίνη απευθυνόταν ο ευγενικός μας κ. Δήμαρχος.  Επιχειρούσε να τον αντικρούσει.  Μέσα στα άλλα επιχειρήματα του  ήταν να αναφερθεί απαξιωτικά και σε στενό συγγενικό του πρόσωπο. Ο κ. Πρόεδρος του ΔΣ, σαν νομικός,  αντιλήφθηκε έγκαιρα το ατόπημα του Δημάρχου του, και όπως είχε την υποχρέωση και το δικαίωμα από τον κανονισμό, προσπάθησε να του αφαιρέσει το λόγο, για να αποφύγει, ίσως, τα χειρότερα.    Ο κ. Δήμαρχος τότε εξοργισθείς εξαπέλυσε  έντονη φραστική επίθεση, του τύπου, ποιος είσαι εσύ που θα  μου αφαιρέσεις το λόγο, δεν σου το επιτρέπω, δεν θα μου υποδείξεις εσύ πως θα μιλάω,  κάνε μου τη χάρη,  και κάποια άλλα, αποστόμωσε με τον ποιο απαράδεκτο τρόπο, τον  Πρόεδρο του ΔΣ, που είναι ένας θεσμός σεβαστός από Όλους.  
Τι θα πει υπάρχει κανονισμός.  Τι θα πει υπάρχουν θεσμοί.  Για τους ΗΓΕΤΕΣ δεν υπάρχουν αυτά.
Αυτά με εντυπωσίασαν και με προβλημάτισαν περισσότερο. Μπορεί να σας φαίνονται αστεία.  Κι εγώ στην αρχή έτσι τα είδα, αλλά το ξανασκέφθηκα. Αν σκεφθείτε λίγο μπορεί να βγάλετε κάποια συμπεράσματα.

Ζήτω η Ελεύθερη Κεφαλλονιά
                                                          Αυτά προς το παρόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου