Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ: Πρώτα τα ΙΧ και μετά οι νταλίκες θα μπαίνουν στους οδικούς άξονες από τα λιμάνια.


          Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής εντόπισε ένα μεγάλο πρόβλημα, που όλοι το γνωρίζαμε, αλλά που κανείς μέχρι τώρα δεν είχε δώσει σημασία.  Το πρόβλημα των οχημάτων που αποβιβάζονται από τα λιμάνια του νησιού μας.  Το επικίνδυνο οδικό δίκτυο του νησιού μας, και μάλιστα αυτό που συνδέει το Αργοστόλι με τα λιμάνια της Σάμης και του Πόρου, σε συνδυασμό με τον μεγάλο όγκο οχημάτων, αλλά και τη βιασύνη του Έλληνα, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, εγκυμονούν κινδύνους ατυχημάτων.   

          Στην επιστολή του ο κ. Κουρής, για λόγους ασφάλειας οδηγών και επιβαινόντων, προτρέπει τις αρχές, να μεριμνούν  ώστε, στους οδικούς άξονες να εισέρχονται πρώτα τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και μετά οι νταλίκες.

           Όλο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

          Προς:  Κεντρικό Λιμεναρχείο Αργοστολίου,  Λιμενικό Σταθμό Πόρου, Λιμενικό Σταθμό Σάμης,  Λιμενικό Σταθμό Ληξουρίου,  Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου, Υπολιμεναρχείο Ιθάκης,  Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας,  Τμήμα Τροχαίας Αργοστολίου,  Ναυτιλιακή Εταιρεία «Strintzis Ferries»,  Κοινοπραξία Πλοίων Ζακύνθου - Κεφαλληνίας Ionian Ferries,  Ναυτική Εταιρεία ΙΟΝΙΟΝ Π,  Ναυτική Εταιρεία WEST FERRIES,  Δήμο Κεφαλονιάς,  Μ.Μ.Ε.

Στα πλαίσια της προστασίας και της καλύτερης εξυπηρέτησης των επιβατών και ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε ώστε από τα οχήματα που αποβιβάζονται από τα επιβατικά πλοία στα Λιμάνια της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, να εισέρχονται στους οδικούς άξονες κατά προτεραιότητα τα ΙΧ επιβατικά και τελευταίες οι νταλίκες.

Είναι λίαν σημαντική η αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, ώστε να υπάρχει ταχεία, ομαλή και ασφαλής διακίνηση κοινού και οχημάτων, ώστε να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η αξιοπρεπή μας παρουσία στον τομέα των μεταφορών.

Προς αυτήν την κατεύθυνση δε, έχουν δρομολογηθεί από πλευράς του Φορέα μας, όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την βελτίωση των οδικών αξόνων, ώστε να υπάρχει ένα πλήρες και οργανωμένο δίκτυο οδικής και ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης, τέτοιο που να συμβάλει σημαντικά στην προώθηση και αναβάθμιση της εικόνας του τόπου μας εγχωρίως και διεθνώς.

Προσβλέπουμε στην κατανόηση σας και την άμεση συνεισφορά σας στα ως άνω ζητήματα, ενώ παραμένουμε στην διάθεσή σας, να μας εκθέσετε, τις ιδέες, τις προτάσεις αλλά και τα προβλήματα που σας απασχολούν.


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου