Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ


Author: Βενετσάνος Γιώργος 

 Σκέπτεσαι καμία φορά στη ζωή σου τι είναι αχαριστία.
ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ είναι, όταν ο ευεργετημένος χτυπά πισώπλατα τον ευεργέτη του. Σκεφτείτε την συμφωνία που έγινε με το ΔΝΤ πριν μεσολαβήσουν οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ είναι, να παίρνεις τον πλούτο από τα χέρια των πολλών όπως ήταν μέχρι τώρα και να τον βάζεις στα χεριά 10 οικογενειών. Εργαλεία για αυτή την δουλειά το ΔΝΤ και η ΕΚΤ.
ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ λέγεται όταν την χωρά των πατερών σου, την μοιράζεις σε τιμάρια σε τρίτους, κάτω από τον ωραίο τίτλο «αξιοποίηση».
ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ λέγεται, όταν δίνονται στην νεολαία αυτού του λαού βιβλία μάθησης, ή εκμάθησης; Που περιέχουν ιστορικές ανακρίβειες.
ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ είναι, να αφήνεις μια χωρά να ρημάζει μέρα με την μέρα,  χωρίς να γίνεται καμία προσπάθεια για ανάπτυξη, ενώ εσύ αρμέγεις από το υστέρημα των πολιτών (ως πότε αλήθεια;), με αποτέλεσμα χιλιάδες νέα άτομα να ξενιτεύονται για ναι καλύτερη τύχη. Η χωρά μας χάνει τα καλύτερα στοιχεία της και πιο δυναμικά. Είναι η μεγαλύτερη μετανάστευση νέων ανθρώπων από την εποχή του εμφύλιου, σε τέτοιο σημείο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως γενοκτονία.
ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ είναι, να αφήνεις ανενόχλητα τα γεράκια της άγκυρας να παίζουν το παιχνίδι τους και να διεκδικούν τμήματα της ελληνικής ΑΟΖ.
ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ είναι, να συνομιλούν με λαθραία εισερχόμενα άτομα στην χώρα μας, και οι έλληνες πολίτες να βρίσκουν κλειστές πόρτες.
ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ λέγεται, να διαλύεις το ΕΣΥ που με τόσο κόπο έστησε ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς.
Επιεικώς χρησιμοποιώ τον όρο αχαριστία, γιατί όλα τα ανωτέρω ο λαός μας στα καφενεία, στις πλατειές και στις συγκεντρώσεις του, τα ονομάζει ξεπούλημα. Και επειδή κάποιοι καλοθελητές μπορεί να με χαρακτηρίσουν γραφικό, επισυνάπτω από τα πρακτικά της βουλής των ελλήνων, μέρος από αυτά που είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, στις 30 Μαρτίου 2011, αμφισβητώντας ευθέως την πολιτική που ακολουθείται σήμερα.
«Το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση, διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού, αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους. Μάλλον υπήρχε το πρόβλημα χρέους, αλλά το έκανε μη διαχειρίσιμο».
Η μόνη λύση την οποία μπορεί η κυβέρνηση να κάνει, είναι να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση που έχει και να ενταχθεί στον μηχανισμό τώρα».
«ανήκομεν εις την Δύσιν» περισσότερο από ότι μας συμφέρει ως χώρα».
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου