Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Σπύρος Σαμούρης προς Δήμαρχο: Πείτε μας πόσους συμβούλους έχετε, και πόση είναι η μισθολογική – ασφαλιστική τους δαπάνη;


         Κατόπιν ώριμης σκέψης και αφού βασανίστηκα αν έπρεπε να διατύπωνα την άποψή μου για την συνέντευξη-δημιουργία εντυπώσεων, όπως άλλωστε συνηθίζει ο προσφιλής μας κ. Δήμαρχος, αποφάσισα πως έπρεπε να γράψω πέντε αράδες -έστω για δυο μόνο θέματα που ως παράδειγμα θα αναφέρω- αφού η Κεφαλλονιά δημιουργήθηκε από παρθενογένεση και ήλθε την 1.1.2011 ο σωτήρας απελευθερωτής με τη μαγκιά του να τα βάλει όλα σε τάξη.


           1. Μπερδεύτηκα με την αριθμητική όσον αφορά στους εργαζόμενους. Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος.
- Από τον Δήμο Κεφαλλονιάς πληρώνονται 325 υπάλληλοι με μόνιμη σχέση εργασίας και αορίστου χρόνου, συμπεριλαμβανομένων και 17 υπαλλήλων της ΔΕΥΑ (Αργοστολίου) και 3 της Λειβαθούς.
- Οι 57 δεν πληρώνονται γιατί απλώς δεν είναι υπάλληλοι του Δήμου.
- Οι 100 εποχικοί θα είναι από 4 μήνες έως 8 όταν και αφού προσληφθούν. Προς το παρόν δεν υπάρχουν.
Άρα: σύνολο 325 (μόνιμοι και αορίστου) + 3 (της ΔΕΥΑ) +59 (της διαδημοτικής) +104 (των Νομικών Προσώπων) = 491 [ΚΑΙ ΟΧΙ 673]!!!

           2. Από τα χρέη δεν είπατε πόσα χρήματα είναι από προγράμματα (Γ΄ Κ.Π.Σ., Θησέας) για έργα που έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτά. Άρα, οι δαπάνες αυτές δεν βαρύνουν τον Δήμο.
Επιπρόσθετα χρεώνετε με 5.900.000 € την αποχέτευση Σκάλας χωρίς να έχει τελεσιδικήσει η απόφαση απένταξης του έργου.
- Δεν είπατε όμως πόσα είναι τα έσοδα του Δήμου.
- Και τέλος, για να μην μακρηγορώ, γιατί περισσότερα θα πούμε στα Δ.Σ. της Δευτέρας 11/4/2011, με τόσα χρέη κατά τα λεγόμενά σας, πείτε μας πόσους συμβούλους έχετε, και πόση είναι η μισθολογική – ασφαλιστική τους δαπάνη; 

           Αυτό είναι ένα μόνο κομμάτι περιληπτικά από όσα αναφέρατε στη συνέντευξή σας και θέλω να σας υπενθυμίσω ότι δεν απευθύνεστε ούτε σε αμόρφωτους, ούτε σε ανεγκέφαλους.
Αργοστόλι 7 Απριλίου 2011

Σπύρος Σαμούρης
Δημοτικός Σύμβουλος Κεφαλλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου