Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Έφυγε ο Νίκος Παπάζογλου.

            Σε ηλικία 63 ετών έφυγε από τη ζωή, ένας από τους πιο αγαπημένους λαϊκούς ερμηνευτές και τραγουδοποιούς, ο Νίκος Παπάζογλου, που έδινε την άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα στον Ιερό ναό Αγίου Θεράποντα στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης, στις 16:00.
             Ο Νίκος Παπάζογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις
20 Μαρτίου του 1948.  Από εδώ ξεκίνησε και τη μουσική του καριέρα. Μια καριέρα λαμπρή που επέδρασε στην πορεία του Ελληνικού τραγουδιού.
               Εκφράζοντας τα συλληπητήριά στους οικείους του Ν. Παπάζογλου, ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος ανέφερε πως η επίδρασή του υπήρξε καθοριστική στην πορεία του ελληνικού τραγουδιού και πως τα τραγούδια και η φωνή του Νίκου Παπάζογλου είναι «πολύτιμος θησαυρός της μουσικής μας κληρονομιάς και ειδοποιό στοιχείο της μουσικής μας ψυχοσύνθεσης».
            «Ανθρωπος λιτός και ανοιχτόμυαλος, παρέμεινε ασυμβίβαστος σε όλη την πορεία του και εξέφρασε μιαν ολόκληρη γενιά και τους προβληματισμούς της στο κοινωνικό και μουσικό επίπεδο», αναφέρει στο συλλυπητήριο του μήνυμα ο Συνασπισμός.
               Τα συλληπητήριά της εξέφρασε και η Δημοκρατική Αριστερά. «Υπήρξε ένας τραγουδιστής με ξεχωριστό προσωπικό ύφος και στυλ. Θα μας λείψει μια πολύ οικεία καλλιτεχνική φιγούρα με το κόκκινο μαντήλι στο λαιμό. Το ελληνικό λαϊκό τραγούδι είναι από σήμερα φτωχότερο», αναφέρει η παράταξη.
                 Ο Νίκος Παπάζογλου αφήνει πίσω του τη γυναίκα του Βαρβάρα και τα δύο τους παιδιά, Αλέξανδρο και Αδελαΐδα.


Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου