Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Δεύτερη μέρα κατάληψης του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς


          Από την Τρίτη 18 Απριλίου 2011 οι επαγγελματίες μεταφορείς (ταξιτζήδες) Κεφαλονιάς, έχουν καταλάβει το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς (πρώην Νομαρχίας Κεφαλονιάς) και καταγγέλλουν τις αυθαιρεσίες που γίνονται, από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, όσον αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων τους, από την εκτέλεση των σχολικών δρομολογίων της σχολικής χρονιάς 2009 – 2011.  

          Σχετική επερώτηση   κατέθεσε στη ΠΙΝ και ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Μάκης Φόρτες

          Η ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα  έχει όπως παρακάτω:

          Καταγγέλλουμε την αυθαιρεσία και τον εκβιασμό εκ μέρους της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης προς εμάς τους επαγγελματίες μεταφορείς που αφορά στην καταβολή των δεδουλευμένων μας από την εκτέλεση των σχολικών δρομολογίων της σχολικής χρονιάς 2009-2010, αποφασίζοντας αυθαίρετα την επιβολή μείωσης 20% επικαλούμενη ένα έγγραφο που υπογράφετε από τον υφυπουργό οικονομικών και ένα έγγραφο της 26ης διεύθυνσης προϋπολογισμού του υπουργείου οικονομικών.
 
1. Τα έγγραφα που επικαλείται η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για να αιτιολογήσει αυτή της την απόφαση πουθενά δεν αναφέρουν για μείωση 20% επί των απαιτήσεων των μεταφορέων, αλλά αντιθέτως την καλεί να διαπραγματευτεί μαζί μας για τη χορήγηση από εμάς σχετικής έκπτωσης.

2. Το έγγραφο του υφυπουργού οικονομικών αναφέρει ότι αποστέλλει προς την περιφέρεια Ιονίων Νήσων το ποσό των 5.450.000 ευρώ για να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις της περιφέρειας έως
31/12/2010. Το ποσό αυτό είναι κατά 20% μειωμένο σε σχέση με τον προϋπολογισμό. Το ποσόν όμως που αυτή τη στιγμή διεκδικούμε προϋπήρχε στους λογαριασμούς της τέως Νομαρχιακής και νυν Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης από το καλοκαίρι του 2010 σύμφωνα και με δηλώσεις τόσο τους τέως Νομάρχη Δ. Γεωργάτου όσο και του αντιπεριφερειάρχη Σ. Κουρή και αρκούσε για την εξόφληση μας μέχρι 30/6/2010 και το οποίο αφορά τα τιμολόγια που μέχρι τώρα έχουμε εκδώσει και που αν οι υπηρεσίες τους λειτουργούσαν στοιχειωδώς θα έπρεπε ήδη να μας έχουν καταβληθεί όπως συμβαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειών της χώρας. Επίσης προσφάτως αποκαλύφθηκε ότι και από το ποσόν αυτό λείπουν αυτή τη στιγμή 472.500 και κανείς δεν μας έχει δώσει πιστικιές εξηγήσεις, για το που πήγαν αυτά τα χρήματα που προορίζονταν για την πληρωμή μας.

3. Ο εκβιασμός ολοκληρώνετε με την απαίτηση από την περιφέρεια να υπογράψουμε υπεύθυνη δήλωση ότι αποδεχόμαστε τη μείωση του 20% γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν μας καταβάλει ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα. Προσπαθεί η περιφέρεια να εκμεταλλευτεί τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων από εμάς και την άμεση ανάγκη μας για μετρητά και μας αναγκάζει είτε να υπογράψουμε τη δήλωση και να χάσουμε το δικαίωμά να προσφύγουμε διεκδικώντας το σύνολο του ποσού το οποίο όμως για να μας εκδικαστεί τελεσίδικα θα χρειαστεί να περάσουν από 5 έως 8 χρόνια. Οι μεθοδεύσεις αυτές όμως είναι κατά τη γνώμη μας παράνομες και μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές όπου κάποιοι και αποφάσιζαν αυθαίρετα και διέτασσαν και απαιτούσαν από τους πολίτες υπογραφή δηλώσεων.

          Ας μας καταβάλει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση το ποσό που η ίδια αυθαίρετα αποφάσισε αλλά το δικαίωμά μας να προσφύγουμε στην Ελληνική δικαιοσύνη δεν μπορεί να μας το στερήσει. Καλούμε την περιφέρεια να αποσύρει άμεσα την απαίτησή της για την υπογραφή της κατάπτυστης δήλωσης που μας επιβάλλει, να ζητήσει συγνώμη σε όσους ανάγκασε να την υπογράψουν και να την αποσύρει από τα σχετικά έγγραφα.


           Τέλος εκφράζουμε την αταλάντευτη απόφασή μας να αγωνιστούμε με κάθε μέσον για να αποτρέψουμε τις μεθοδεύσεις και τους εκβιασμούς.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου