Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Χάνει τον θώκο του ο Π. Ψωμιάδης


Θεσσαλονίκη: Απώλεσε την ψυχραιμία του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά την τελεσίδικη καταδίκη του από το Πενταμελές Εφετείο για παράβαση καθήκοντος την προηγούμενη Πέμπτη. Βλέποντας να έρχεται η προσωρινή παύση από το αξίωμα που κατέχει και την ενδεχόμενη οριστική του έκπτωση από περιφερειάρχης σπεύδει να δημιουργήσει κλίμα υπέρ του. Παρουσιάζει την καταδίκη του ως «πολιτική δίωξη» και εκτοξεύει διάφορες «απειλές».

 «Αν τολμούν, ας με παύσουν...» διαμήνυε προς το υπουργείο Εσωτερικών ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τις προηγούμενες ημέρες μιλώντας σε
απεργοσπαστικά ηλεκτρονικά μέσα (σάιτ, ραδιόφωνα κ.λπ.), ενώ χθες ήταν πιο εγκρατής και άφηνε να εννοηθεί ότι εάν εφαρμοστούν τα όσα προβλέπει ο νόμος, «θα ελευθερωθεί» και θα προχωρήσει τα σχέδιά του. Ποια είναι αυτά; Αρνείται να τα αποκαλύψει, όμως αφήνει να εννοηθεί ότι πλησιάζει η ώρα που θα παρέμβει στα πολιτικά πράγματα του τόπου και θα επιχειρήσει την ανασύνταξη της κεντροδεξιάς παράταξης.
Όπως υποστηρίζει στο γραφείο του υπάρχει έτοιμο ένα κείμενο αρχών και ένα όνομα, αλλά δεν αποκαλύπτει αν αυτά αφορούν τη δημιουργία κάποιου νέου πολιτικού φορέα. Χθες, μάλιστα, μετά τη στήριξη που του παρείχε η τοπική ηγεσία της Ν.Δ. έσπευσε να διευκρινίσει: «Δεν είναι ώρα να μιλήσω για την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα. Ό,τι κάνω θα το κάνω για το καλό της κεντροδεξιάς και της πατρίδας μου. Κυρίαρχη δύναμη της κεντροδεξιάς σήμερα είναι ο Αντώνης Σαμαράς». Για τον πρόεδρο της Ν.Δ. είπε ότι του τηλεφώνησε και πριν και μετά τη δίκη του, ενώ στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος σήμερα έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να του συμπαρασταθεί.
«Η Ν.Δ. αυτονόητα στηρίζει το σημαντικό στέλεχός της, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Είναι πανθομολογούμενο ότι τα κίνητρα του περιφερειάρχη ήταν ευγενή και ανθρώπινα, σε καμία περίπτωση δεν ήταν ούτε ευτελή ούτε ταπεινά. Θα συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε μαζί του» δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Χάρισε πρόστιμα 84.000 ευρώ
Η υπόθεση για την οποία παραπέμφθηκε σε δίκη ο Π. Ψωμιάδης αφορούσε τη δραστική μείωση εκ μέρους του χρηματικών προστίμων συνολικού ύψους 89.000 ευρώ σε μόλις 5.000 ευρώ, που είχαν επιβληθεί από υπηρεσία της νομαρχίας σε πρατηριούχο, ο οποίος συνελήφθη αρκετές φορές να πουλά νοθευμένα καύσιμα. Τη σχετική καταγγελία στη δικαιοσύνη έκανε υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος της νομαρχίας Θεσσαλονίκης και τον Φεβρουάριο του 2009 ο Π. Ψωμιάδης καταδικάστηκε πρωτόδικα σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος. Με διάφορα νομικά «τερτίπια» κατάφερε η εκδίκαση της έφεσης που είχε ασκήσει να μην γίνει τον περασμένο Οκτώβριο, δηλαδή πριν από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Την προηγούμενη Πέμπτη όμως ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κάθισε στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου. Το δικαστήριο ομόφωνα τον έκρινε ένοχο για παράβαση καθήκοντος και δεν μείωσε την ποινή που του επιβλήθηκε πρωτόδικα.

Η συνέχεια...
Η αιρετή περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία θα συνεχίσει να βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας Ψωμιάδη τους προσεχείς μήνες, αφού ο περιφερειάρχης φρόντισε εγκαίρως να τοποθετήσει ως αναπληρωτή του τον αδελφό του Διονύση. Αυτό σημαίνει ότι, μόλις τεθεί ο Π. Ψωμιάδης σε προσωρινή αργία (κάτι που θα συμβεί μόλις η δικαστική απόφαση φθάσει στα χέρια του κυβερνητικού περιφερειάρχη), θα τον αναπληρώσει ο αδελφός του, μέχρι η καταδίκη του να λάβει αμετάκλητο χαρακτήρα από τον Άρειο Πάγο, όπου ανακοίνωσε ότι προσφεύγει ο Π. Ψωμιάδης.
Όσοι γνωρίζουν καλά τα πράγματα υποστηρίζουν ότι επί της ουσίας τη διοίκηση της περιφέρειας θα συνεχίσει να την ασκούν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και οι στενοί του συνεργάτες. Στην περίπτωση που η καταδίκη του λάβει αμετάκλητο χαρακτήρα, τότε οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης θα κληθούν να εκλέξουν νέο περιφερειάρχη. Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν μόνο τα εκλεγμένα με σταυροδοσία μέλη του Π.Σ., κοινώς εξαιρούνται οι αντιπεριφερειάρχες, ενώ σε αυτήν την περίπτωση δεν αποκλείεται να «ηττηθεί» η οικογένεια Ψωμιάδη…
Πηγή: http://www.avgi.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου